FOCUS

Π.Καρβούνης: Ποιοι μοιράζουν τα «πακέτα» από το ΕΣΠΑ

Π.Καρβούνης: Ποιοι μοιράζουν τα «πακέτα» από το ΕΣΠΑ

Ευθύνη του κράτους, των περιφερειών αλλά και των ιδιωτών αποτελεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων που θα δώσουν ώθηση στη χώρα δηλώνει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, κ. Πάνος Καρβούνης.

Υπογράμμισε μιλώντας στο CNN Insights ότι μέχρι το 2020 η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της 35 δις ευρώ (επιχορηγήσεις) από το ΕΣΠΑ (20 δις ) και το Ευρωπαϊκό γεωργικό ταμείο (15 δις ) και ένα άλλο ποσόν, χωρίς εθνική ποσόστωση ,από το "πακέτο Γιούνκερ" (δάνεια) . Σύμφωνα με την κατανομή που έχει γίνει, χοντρικά,από τα 20 δις του ΕΣΠΑ , 5 δις θα έχουν στη διάθεση τους οι Περιφέρειες, 5 δις θα πάνε για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και 10 δις για χρηματοδότηση έργων κεντρικά από το κράτος.Τα υπόλοιπα 15 δις προορίζονται στη χρηματοδότηση της γεωργίας και των προϊόντων της .

Όσο για το "πακέτο Γιούνκερ", αυτό χρηματοδοτεί με δανεισμό μεγάλα βιώσιμα και κερδοφόρα επενδυτικά σχέδια και Σ.Δ.Ι.Τ. τονίζει ο κ. Καρβούνης, αν και σημειώνει πως μπορούν ελληνικές τράπεζες μέσω δανεισμού από το πακέτο Γιούνγκερ να χρηματοδοτήσουν και μικρότερες επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ