FOCUS

Απίστευτες δορυφορικές φωτογραφίες της Γης από ψηλά

Απίστευτες δορυφορικές φωτογραφίες της Γης από ψηλά
Benjamin Grant

Μόλις 533 αστροναύτες είχαν τη τύχη να ταξιδέψουν στο διάστημα και θαυμάσουν τη γη από ψηλά.

 

Με σκοπό να μεταφέρει το λεγόμενο «overview effect», δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τη Γη οι αστροναύτες όταν βρίσκονται στο διάστημα, ο Benjamin Grant, σύμβουλος στρατηγικής με έδρα τη Νέα Υόρκη, συνεργάστηκε με την DigitalGlobal και επέλεξαν τις πιο εντυπωσιακές δορυφορικές φωτογραφίες.

Η συλλογή περιέχει περισσότερες από 200 δορυφορικές φωτογραφίες οι οποίες συγκεντρώθηκαν όλες μαζί στο λεύκωμα «Overview: A New Perspective».

Η ιδέα του Grant ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια όταν αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα στο Instagram. Ζήτησε από τους ακόλουθούς του να σκεφτούν τη Γη από άλλη οπτική γωνία. Κάπως έτσι γεννήθηκε το project Daily Overview, το οποίο αποτέλεσε και την έμπνευση για το βιβλίο Overview: A New Perspective.

Οι φωτογραφίες αυτές αποκαλύπτουν την ήρεμη μαγεία του Angkor Wat στην Καμπότζη, τον περίπλοκο σχεδιασμό μητροπόλεων, την πασίγνωστη παραλία της Ιπανέμα στην Βραζιλία, ελαιόδεντρα στην Ισπανία, χωράφια γεμάτα τουλίπες στην Ολλανδία καθώς και τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, του Dadaab της Κένυας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ