FOCUS

H Ελλάδα μέσα από ένα βίντεο του πιο διάσημου Πορτογάλου ταξιδιωτικού μπλόγκερ

H Ελλάδα μέσα από ένα βίντεο του πιο διάσημου Πορτογάλου ταξιδιωτικού μπλόγκερ
eurokinissi

Ένα νέο τουριστικό βίντεο με τίτλο «Beautiful Greece», το οποίο παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό, έχει καταφέρει να γίνει viral μέσα σε πολύ λίγες μέρες.

Το βίντεο είναι μια παραγωγή του διάσημου Πορτογάλου ταξιδιωτικού μπλόγκερ, João Cajuda ο οποίος, όπως γράφει στο λογαριασμό του στο Facebook, πρόκειται για: «Ένα ταξίδι στην ιστορική Αθήνα και στα όμορφα ελληνικά νησιά: Σαντορίνη, Μύκονος και Κρήτη».

«Επισκέφτηκα δυο φορές την Ελλάδα. Την πρώτη φορά ανακάλυψα την Αθήνα, την Μύκονο, την Σαντορίνη και την Κέρκυρα. Στο δεύτερό μου ταξίδι έμεινα μια εβδομάδα και αφού πέρασα από την Αθήνα πήγα στην Κρήτη», αναφέρει στο CNN Greece o Cajuda.

Έχω αρκετά βίντεο από τις χώρες που έχω επισκεφτεί, βίντεο που έχουν περισσότερες από 25 εκατομμύρια προβολές. Μου αρέσει να καταγράφω την ομορφιά των τοπίων, των ντόπιων, τον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής, τα φαγητά. Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να ονειρεύονται και να τους εμπνέω να ταξιδέψουν. Αυτό το βίντεο δεν αποτελεί εξαίρεση. Επικοινώνησα με ελληνική αεροπορική εταιρία με σκοπό να προωθήσω από κοινού μαζί τους τον τουρισμό στην Ελλάδα. Επισκέφτηκα τα μέρη, τράβηξα με την κάμερά μου αυτά που θεωρούσα ενδιαφέροντα και τα συμπεριέλαβα στο βίντεο. Προσπαθώ πάντα να χρησιμοποιώ παραδοσιακή μουσική κάτι το οποίο δεν είναι πάντα εύκολο.

Capture1

Ποια ήταν η αγαπημένη σας πόλη κατά τι διάρκεια της επίσκεψής σας, τον ρωτάω: «Εξεπλάγην από την Αθήνα. Την πρώτη φορά που την επισκέφτηκα δεν είχα αυτή την εικόνα. Παραδόξως, άλλαξα τελείως γνώμη. Η Αθήνα είναι μια καταπληκτική πόλη με απίστευτη ενέργεια, ειδικότερα την νύχτα. Αλλά αν έπρεπε να επιλέξω ένα μέρος αυτό θα ήταν η Κρήτη. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο νησί, με εντυπωσιακά τοπία, παραλίες, νόστιμο φαγητό και ανθρώπους φιλικούς και φιλόξενους. Ένοιωσα σα το σπίτι μου».

Ρωτώντας τον João Cajuda για το αν βρίσκει κάποιες ομοιότητες μεταξύ των Ελλήνων και των Πορτογάλων απαντά:

Νομίζω ότι οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι έχουν ομοιότητες. Είμαστε και οι δυο λαοί ταπεινοί και γνήσιοι. Αγαπάμε το φαγητό και ξοδεύουμε πολύ χρόνο στο τραπέζι πίνοντας κρασί και τρώγοντας νόστιμα τυριά. Έχουμε πολλά κοινά, όχι μόνο στο κομμάτι του πολιτισμού αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Είμαστε περήφανοι για τις ρίζες και τις παραδόσεις μας.

Κλείνοντας, μας λέει για τα σχέδια του για το μέλλον: «Θα συνεχίσω να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και να δείχνω τις ομορφιές του πλανήτη. Έχω επίσης ένα ταξιδιωτικό γραφείο που οργανώνει εκδρομές σε επιλεγμένους προορισμούς. Σίγουρα η Ελλάδα θα είναι ένας από αυτούς μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ