ΠΡΟΣΩΠΑ

Μάρκος Λεμονής: Ο Έλληνας που σώζει αμερικανικές επιχειρήσεις on air

Μάρκος Λεμονής: Ο Έλληνας που σώζει αμερικανικές επιχειρήσεις on air
Facebook Profile

Ένας Έλληνας, ο Μάρκος Λεμονής επελέγη από τον τηλεοπτικό σταθμό CNBC για να προσφέρει "στον αέρα" τις πολύτιμες συμβουλές του σε επιχειρήσεις των οποίων ο ισολογισμός... γέρνει αρνητικά και θέλουν να ορθοποδήσουν.

Μέσα από τη δημοφιλή εκπομπή του "The Profit" ο γεννηθείς στο Λίβανο αλλά υιοθετημένος από Έλληνες γονείς μεγαλωμένος στο Μαϊάμι επιχειρηματίας, λειτουργεί ως "γιατρός" των προβληματικών εταιρειών που "διψούν" για την κατάλληλη συμβουλή την σωστή χρονική στιγμή.

Πρόκειται για επιτυχημένες "συνταγές", τις οποίες έχει εφαρμόσει στις δικές του επιχειρήσεις, καθώς είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών Camping World και Good Sam Enterprises.

Το συγκριτικό του πλεονέκτημα φαίνεται πως είναι πως περνάει γρήγορα από τη θεωρία στην πράξη, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις που εξετάζει, επενδύει δικά του χρήματα όταν εντοπίζει επιχειρήσεις που εμφανίζουν σημάδια προοπτικής.

Το 2007, το περιοδικό RV Business Magazine τον ονόμασε ως "Newsmaker of the Year", ως τον άνθρωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο των επιχειρήσεων ενώ το 2005 το Crain’s Chicago Business τον κατέταξε στους 40 πιο επιτυχημένους κάτω των σαράντα ετών. Το 2008 η Ernst & Young τον χαρακτήρισε ως "επιχειρηματία της χρονιάς".

Στην οικογένεια που τον υιοθέτησε ανήκε μία από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες της Chevrolet, γεγονός που αποτέλεσε το πρόπλασμα για τη δική του ενασχόληση με τις επιχειρήσεις. Πρόσφατα μάλιστα δραστηριοποιήθηκε και στον κλάδο της εστίασης, ως ιδιοκτήτης πλέον του εστιατορίου "The Simple Greek", που βρίσκεται στην περιοχή του Highland Park και που υποδέχεται καθημερινά τους λάτρεις της μεσογειακής διατροφής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ