ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα ΔΙΑΣ προσφέρει στους αστέγους

Η ομάδα ΔΙΑΣ προσφέρει στους αστέγους

Δύο το μεσημέρι έξω από τη δομή για άπορους και άστεγους στο Σταθμό Λαρίσης. Πέντε μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο περιπολικά σταματούν μπροστά στο κτίριο.

Ο κόσμος κοιτά απορημένος και όλοι ψάχνουν να βρουν τι έχει γίνει. Μια κυρία ηλικιωμένη ρωτά «ληστεία έγινε;» για να της απαντήσει ένας αλλοδαπός «δεν ξέρω, μήπως έπεσαν πάλι πυροβολισμοί;».

Οι αστυνομικοί κατεβαίνουν από τις μηχανές τους και ανοίγουν τα πορτ μπαγκάζ των δύο περιπολικών. Αρχίζουν και κουβαλούν μέσα στη δομή τσάντες και κουτιά γεμάτα ρουχισμό και κουβέρτες.

Ασυνήθιστη εικόνα; Ίσως. Σημασία πάντως έχει ότι εκείνη τη στιγμή γίνεται κάτι που δείχνει ότι η ανθρωπιά είναι κάτι που ευτυχώς ορισμένοι αστυνομικοί την παίρνουν μαζί τους όταν πηγαίνουν για να κυνηγήσουν το έγκλημα.

Παραμονές Χριστουγέννων και η ομάδα ΔΙΑΣ αποφάσισε να προσφέρουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους ό,τι έχουν από το περίσσευμα τους και το δώρισαν στο κέντρο υποδοχής και αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων όπου πάνω από 26.000 συμπολίτες μας βρίσκουν σχεδόν καθημερινά βοήθεια.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ μίλησαν με την πρόεδρο του κέντρου και της ζήτησαν να τους βοηθήσει στο πώς θα πρέπει να προσεγγίζουν τους άστεγους στην Αθήνα. Συμφώνησαν δε, να εφοδιαστούν με τα ειδικά φυλλάδια που έχει τυπώσει το κέντρο και σε τέσσερις γλώσσες αναγράφονται πληροφορίες για τους άστεγους, πού μπορούν να απευθυνθούν για φαγητό και στέγη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ