ΕΛΛΑΔΑ

17ο EAST MED YACHT SHOW: Λαμπερά εγκαίνια στη Μαρίνα Ζέας και σκάφη που εντυπωσιάζουν! (vd)

17ο EAST MED YACHT SHOW: Λαμπερά εγκαίνια στη Μαρίνα Ζέας και σκάφη που εντυπωσιάζουν! (vd)

Επιτυχία για το 17ο East Med Yacht Show, το οποίο και ικανοποίησε το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού και των επαγγελματιών για τον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα για το yachting.

Το σαλόνι σκαφών, που αποτελεί θεσμό όλα αυτά τα χρόνια εγκαινίασαν σε μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Περιφερειάρχης Αττικής Κυρία Ρένα Δούρου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Κύριος Αντώνης Στελλιάτος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Κύριος Χαράλαμπος Καρίμαλης εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ο Κύριος Γιώργος Δ. Πατέρας Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ), ο Κύριος Πέτρος Κόκκαλης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά, ο Κύριος Γιώργος Βερνίκος Γεννικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, ο Κύριος Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, ο Κύριος Λύσανδρος Τσιλίδης Πρόεδρος του fedHATTA, o Κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Κύριος Μάριος Γεωργιάδης Εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων και Αντιπρόεδρος της Βουλής, η Κυρία Ελένη Σταματάκη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Πειραιά και Νήσων, η Κυρία Γεωργία Γεννιά Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην A' Πειραιώς, ο Κύριος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Βουλευτής ΝΔ, ο Κύριος Κωνσταντίνος Κατσαφάδος Βουλευτής Πειραιά, ο Κύριος Μάνος Κόνσολας, Βουλευτής ΝΔ και η Κυρία Ειρήνη Νταϊφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά.

ζεα1
ζεα2
ζεα3

Στην έκθεση συμμετείχαν 60 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά. Έλαβαν μέρος 40 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού. Συμμετείχαν yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από τις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Βραζιλία, Γαλλία, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις από τις οποίες ενδεικτικά αναφέρονται: Το FORUM «Ευθύνη, Ασφάλειες & Διαιτησία για τα Επαγγελματικά Σκάφη» με ομιλητές την Δρ. Κώνστα Κατερίνα, τον Κύριο Κούνουπα Παναγιώτη, την Κυρία Βαρδαβίλια-Πουρνάρα Τζένη και την Κυρία Μαυρουδή Μαρία. Σεμινάριο από την Loreta Tosca βραβευμένη bartender σε διεθνής διαγωνισμούς (3η θέση στον κόσμο για το 2017 με το Bacardi Legacy ), η οποία παρουσίασε την τέχνη των Cocktails χρησιμοποιώντας τον αόρατο πάγο (ice up).

ζεα4

YOGA ON DECK από την Νίκη Πετρουλάκη με live DJ set by MARSHA, στο κλασικό παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος «ARKTOS». Ενδεικτική, της ανόδου του ενδιαφέροντος για τον θαλάσσιο τουρισμό στην χώρα, είναι η συμμετοχή με περίπτερο του Δήμου Σάμου, τον οποίο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Σάμου Κύριος Μιχάλης Αγγελόπουλος, καθώς και του Λιμενικού Ταμείου Μήλου, τα οποία έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην έκθεση. Η ΕΠΕΣΤ, θέλοντας να τιμήσει και να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην διαφύλαξη και προστασία των θαλασσών και των λιμανιών της χώρας, παραχώρησε περίπτερο, ώστε να τονιστεί και να προβληθεί η συμβολή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην διασφάλιση και την ανάδειξη του θαλασσίου τουρισμού και ειδικότερα του yachting.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ