ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι τοιχογραφίες της Εκεχερείας

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι τοιχογραφίες της Εκεχερείας
Αποκαλύφθηκαν οι τοιχογραφίες της ειρήνης στη Νότιο Κορέα, τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DIEGO AZUBEL

Αποκαλύφθηκαν οι τοιχογραφίες της Ολυμπιακής Εκεχερείας τέσσερις ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνκγ στη Νότια Κορέα.

Οι εν λόγω τοιχογραφίες, έχουν σκοπό να «αλλάξει η αντίληψη του τοίχου από αρνητικό σε θετικό, ενισχύοντας το μήνυμα της ειρήνης». Ένα μήνυμα, που θέλουν να προάγουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, λειτουργώντας ως γέφυρες της ειρήνης «για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου».

Η κάθε τοιχογραφία έχει μήκος επτά και ύψος τρία μέτρα και εκεί θα υπογράψουν ή θα γράψουν μηνύματα Ειρήνης οι αθλητές. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν, η μία στο Olympic Plaza της PyeongChang και η άλλη στο Ολυμπιακό Πάρκο Gangneung.

Η τοιχογραφία αποτελεί γέφυρα «για να σπάσει τα εμπόδια και να οικοδομήσει γέφυρες ειρήνης», όπως εξηγεί η οργανωτική επιτροπή.

Στην τελετή, παρέστη και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και ο ομόλογός του της PyeongChang2018, Λι Χι Μπέον, ο υπουργός Πολιτισμού και ένας εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. «Η τοιχογραφία χρησιμεύει για να χτίσει γέφυρες σε αυτόν τον τόσο εύθραυστο κόσμο, είναι ένα μεγάλο μήνυμα», τόνισε ο Μπαχ. «Αυτοί θα είναι οι Αγώνες της Ειρήνης. Τα εγκαίνια του τείχους της Ολυμπιακής Εκεχειρίας πρέπει να είναι ένα φυσικό σύμβολο στο μήνυμα ειρήνης που φέρνει με την ενότητα όλων μέσω του αθλητισμού»», είπε ο Λι Χι Μπέον.

Η Νότια Κορέα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ως επικεφαλής στην αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας. «Πιστεύουμε ότι αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα για τη βελτίωση των σχέσεων Νότου-Βορρά και να γίνουν αυτοί οι Αγώνες με επιτυχία, ενώ η Βόρεια Κορέα έχει δείξει ειλικρινή προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση,» δήλωσε ο εκπρόσωπος Κιμ Εουι Κιεόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ