ΣΠΟΡ

Με την Ρωσία θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα πόλο γυναικών για μια θέση τους Ολυμπιακούς

Με την Ρωσία θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα πόλο γυναικών για μια θέση τους Ολυμπιακούς
www.koe.org.gr (ΚΟΕ)

Ο «τελικός» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα είναι με την εθνική ομάδα της Ρωσίας αύριο το μεσημέρι, στο προ-ολυμπιακό τουρνουά, που γίνεται στην Ολλανδία.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η εθνική μας έκανε προπόνηση με την Ιαπωνία νικώντας 12-8 και «κλείδωσε» την 2η θέση του α ομίλου, περιμένοντας να μάθει την 3η του β ομίλου.

Αυτή ήταν τελικά η Ρωσία, που έχασε καθαρά από την Ιταλία με 6-2 (η σκουάντρα ατζούρα κατέλαβε την 1η θέση), και έμεινε πίσω και από την Ολλανδία (νίκησε εύκολα 9-2 τη Νέα Ζηλανδία).

rus team 2


(Πηγή: fina.org/multimedia)

Ο προημιτελικός της Ελλάδας είναι αύριο (26/3, 14:45) και νικώντας τις Ρωσίδες τα κορίτσια του Κεχαγιά παίρνουν και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (όπως και οι άλλες 3 νικήτριες των προημιτελικών).

Αυτός θα είναι ο 4ος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες, μέσα στο 2016. Οι δύο έγιναν στο Βελιγράδι, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου η Ρωσία αρχικά επικράτησε 16-6 στον όμιλο, με την Ελλάδα να παίρνει... ρεβάνς, νικώντας 13-12 στα πέναλτι στην αναμέτρηση για την 5η-6η θέση.

euro gre russ

Πριν λίγες ημέρες (11/3) οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στο «Θέτις Καπ» στη Νέα Σμύρνη, με την Ελλάδα να κερδίζει 11-6 την ίδια σχεδόν ομάδα, που έχει έρθει και στην Ολλανδία (με απουσίες σε σχέση με το ρόστερ του Βελιγραδίου).

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

ΗΠΑ - Γαλλία (13.00)
Ελλάδα – Ρωσία (14.45)
Ισπανία – Ολλανδία (17.00)
Καναδάς – Ιταλία (18.45)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ