ΣΠΟΡ

Αποκλεισμός για την εθνική γυναικών του πόλο από του Ολυμπιακούς χάνοντας στα πέναλτυ από την Ρωσία

Αποκλεισμός για την εθνική γυναικών του πόλο από του Ολυμπιακούς χάνοντας στα πέναλτυ από την Ρωσία
You Tube / zwemsporttv

Η Ρωσία πήρε την ρεβάνς για την ήττα της στο Πανευρωπαϊκό και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, στα πέναλτυ, την εθνική πόλο γυναικών, αποκλείοντας την από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με το ίδιο σκορ 13-12, σε ένα ματς, όπου ισοφαριστήκαμε 4 δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του αγώνα.

Η εθνική ξεκίνησε νωθρά δίχως καλή άμυνα (2 γκολ από την φουνταριστή) και με πρόβλημα στην επίθεση και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 3-1. Από τα μέσα του 8λέπτου ανεβάσαμε την πίεση μπροστά στην εστία μας, ενώ βρήκαμε ρυθμό και στην επίθεση με καλά σουτ για να κλείσουμε μπροστά με 5-3 (έχοντας χάσει και πέναλτυ).

Στο 2ο 8λεπτο συνεχίσαμε να έχουμε πρόβλημα με την φουνταριστή Σιμόνοβιτς, αλλά διατηρήσαμε προβάδισμα χάρις στην άμυνα μας στην παίκτρια παραπάνω (παρότι κάναμε δώρο το 2ο γκολ στις Ρωσίδες στο φινάλε του ημιχρόνου). Αντίστοιχα όμως δεν εκμεταλλευτήκαμε εμείς τις 2 αποβολές που κερδίσαμε, ενώ δεν είχαμε σκορ με την δική μας φουνταριστή πολύ καλά κλεισμένη.

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου με την επίθεσή μας μηδενική και ευτυχώς η άμυνα μας με παίκτρια λιγότερη να μας κρατά μέσα στο παιχνίδι και οι Ρωσίδες απλά να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν το σκορ.

Η άμυνα μας έδωσε προβάδισμα 2 γκολ τρία λεπτά πριν το τέλος και πάλι όμως από λάθη μας δώσαμε το δικαίωμα στις Ρωσίδες να κάνουν το 9-9. Η Ξενάκη 14 δεύτερα πριν την λήξη έκανε το 10-9, ένα όμως ακόμη λάθος επέτρεψε στην Σιμόνοβιτς να στείλει το ματς στα πέναλτυ στα 4 δευτερόλεπτα, όπως στο Πανευρωπαϊκό.

Αυτή την φορά ήταν η σειρά της Ρωσίας να χαμογελάσει κερδίζοντας 3-2 αφού η Ουστίκινα σταμάτησε τις Ξενάκη, Αβραμίδου και Πλευρίτου (μόνον Ρουμπέση και Τσουκαλά ευστόχησαν), παρότι δύο φορές η εθνική μας ήταν τυχερή με την μπάλα, από τις εκτελέσεις των αντιπάλων μας, να σταματά στο δοκάρι.

Τα 8λεπτα: 5-3, 1-2, 1-2, 3-3 (10-10), 2-3 (πεν)

Το γκολ της εθνικής: Ρουμπέση 4 (2 πεν.), Πλευρίτου 2, Τσουκαλά 2, Ξενάκη 2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ