ΣΠΟΡ

Σε αστυνομικό κλοιό το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ

Σε αστυνομικό κλοιό το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / TONI ALBIR)

Η Καταλανική Αστυνομία σε συνεργασία με την Μπαρτσελόνα ανακοίνωσαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο, αλλά και για την 1η αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League.

Το πρόσφατο τρομοκρατικό κτύπημα στις Βρυξέλλες υποχρεώνουν τις Καταλανικές Αρχές να πάρουν πολύ πιο αυστηρά μέτρα από κάθε άλλο Clasico στην ιστορία και να ζητήσουν την άμεση συμμόρφωση των φιλάθλων, που θα θελήσουν να πάνε στο Καμπ Νόου για το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μ.

Τα 9 μέτρα της Αστυνομίας

1. Οι πόρτες στο Καμπ Νόου θα ανοίξουν μόνο 2 ώρες πριν τις αναμετρήσεις (18.30 τοπική το Σάββατο και 18.45 την Τρίτη), και οι φίλαθλοι δεν θα μπορούν νωρίτερα να έχουν πρόσβαση.
2. Η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνον σε όσους έχουν εισιτήριο ή κάρτα μέλους, που θα συνοδεύεται απαραίτητα όμως από την απόδειξη πληρωμής της συνδρομής και όχι μόνη της η κάρτα.
3. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο σε φιλάθλους που θα έχουν μαζί τους μεγάλους σάκους, χαρτοφύλακες, σακίδια ή οποιοδήποτε άλλη «ύποπτη» τσάντα.
4. Θα γίνονται συνεχείς και εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλες τις θύρες του γηπέδου.

15999458


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / TONI ALBIR)

5. Θα ελεγχθεί κάθε όχημα που θα πλησιάζει στο γήπεδο, με πρόσβαση στο γήπεδο ή το εσωτερικό πάρκινγκ.
6. Κανένα όχημα που δεν θα έχει την απαραίτητη διαπίστευση δεν θα πλησιάσει στο γήπεδο, ενώ ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να έχει μαζί του την διαπίστευση, το εισιτήριο ή την κάρτα μέλους.
7. Μηχανές και αυτοκίνητα που θα είναι σταθμευμένα στα δημόσια πάρκινγκ πλησίον του γηπέδου θα πρέπει να μετακινηθούν την παραμονή των δύο αγώνων. Από τις 8 το πρωί τους Σαββάτου και της Τρίτης θα κλείσουν τα πάρκινγκ και θα επιτραπεί η στάθμευση μόνο των πούλμαν που θα μεταφέρουν φιλάθλους για 14 ώρες.

8. Επίσης από τις 8 το πρωί του Σαββάτου και της Τρίτης (ημέρες των δύο αναμετρήσεων) δεν θα επιτρέπεται να παρκάρουν αυτοκίνητα ή μηχανές και στην περίμετρο του γηπέδου.
9. Επιπλέον τονίζεται ότι έχει αναγγελθεί απεργία στο μετρό για την ημέρα του αγώνα, κάτι που θα επηρρεάσει την πρόσβαση στο γήπεδο για μεγάλο μέρος φιλάθλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ