ΣΠΟΡ

Όλη η Ευρώπη αναμένει το ντέρμπυ της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μ. στην σκιά της απώλειας του Κρόιφ

Όλη η Ευρώπη αναμένει το ντέρμπυ της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μ. στην σκιά της απώλειας του Κρόιφ
Twitter / @BarcaWorldwide

Το εφετινό κλάσικο της Ισπανίας δεν κρίνει τον τίτλο αλλά ακόμη και έτσι παραμένει το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν για όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πόσο μάλλον όταν γίνεται κάτω από τεράστια συναισθηματική φόρτιση από την πρόσφατη απώλεια του Γιόχαν Κρόιφ.

Με διαφορά της Μπαρτσελόνα 10 βαθμών από την Ρεάλ και 9 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, φαίνεται ότι η αποψινή μονομαχία στο Καμπ Νόου (21.30 ΟΤΕ SPORT 2) θα επικεντρωθεί στις εκδηλώσεις για να τιμηθεί ο «ιπτάμενος Ολλανδός».

Τόσο το κορεό των φιλάθλων στην κερκίδα, όσο και η αφιερωματική φανέλα, που θα φορά η Μπαρτσελόνα αναμένεται να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης ακόμη και στους αντιπάλους. Ο Γιόχαν Κρόιφ είναι πάνω από συλλόγους και αντιπαλότητες.

Και όπως είναι φυσικό, όλα τα πρωτοσέλιδα του Τύπου είναι αφιερωμένα στο ντέρμπυ των «αιωνίων» της Ισπανίας.

clasico marca 001


(Πηγή: Marca / "Τα κλάσικο ποτέ δεν ξενιούνται")

clasico as


(Πηγή: As / "Θέμα τιμής")

clasico mundo 001


(Πηγή: Mundo Deportivo / "Βγείτε, απολαύστε το και κερδίστε")

clasico sport 001


(Πηγή: Sport / "Σήμερα παίζουμε με 12 παίκτες")

clasico equipe


(Πηγή: L Equipe / "Το μεγάλο παιχνίδι του Ζιντάν")

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από ένα εξαιρετικό σερί και μόλις μια ήττα στα τελευταία 7 ντέρμπυ (5-1-1) και το επιβλητικό 0-4 στο Μπερναμπέου, που στοίχισε και την θέση στον Ράφα Μπενίτεθ.

Περισσότερο και από τη νίκη, όλοι θα περιμένουν ένα γκολ από τον Μέσι (πρώτος σκόρερ σε κλάσικο) για να φτάσει τα 500 στην καριέρα του.

Στην Ρεάλ θέλουν ίσως να σταματήσουν το αήττητο σερί των 23 αγωνιστικών της Μπαρτσελόνα (39 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις) και οι παίκτες ίσως αποκτήσουν έξτρα κίνητρο από την «πρώτη» του Ζιντάν σε κλάσικο σαν προπονητής (επιστρέφει σε πλήρη δράση η τριάδα BBC).

Το αποψινό παιχνίδι είναι και μια μεγάλη δοκιμασία και για την τοπική Αστυνομία καθώς τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιο αυστηρά από ποτέ, υπό τον φόβο του τρομοκρατικού χτυπήματος μετά την επίθεση στο Βέλγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ