ΣΠΟΡ

Συγκινητικές στιγμές στο Καμπ Νόου πριν το Clasico στο "τελευταίο αντίο" στον Γιόχαν Κρόιφ

Συγκινητικές στιγμές στο Καμπ Νόου πριν το Clasico στο "τελευταίο αντίο" στον Γιόχαν Κρόιφ
Reuters / Albert Gea Livepic

Μοναδικές στιγμές έζησε το Καμπ Νόου λίγα λεπτά μετά τις 21.00 και πριν την έναρξη του μεγάλου ντέρμπυ της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για το "ύστατο χαίρε" του κόσμου στον Γιόχαν Κρόιφ.

Πρόσωπα δακρυσμένα από άκρη σε άκρη τραγούδησαν δύο φορές τον ύμνο της Μπαρτσελόνα και είπαν το δικό τους "αντίο" στον "Ιπτάμενο Ολλανδό", την ώρα που στα μάτριξ του γηπέδου έπαιζε ένα μικρό βίντεο-αφιέρωμα στον Γιόχαν Κρόιφ με στιγμές του από τα γήπεδα και δηλώσεις μελών της οικογένειας της Μπαρτσελόνα για την μεγάλη αυτή απώλεια.

Ανάμεσα στους θεατές και οι 8 εν ζωή παράγοντες της Μπαρτσελόνα, που διετέλεσαν πρόεδροι της ομάδας, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ και ο Ζόρντι Κρόιφ, που είχε και την γενική εποπτεία σε όλες τις εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα.

Εκτός από την φανέλα, που ήταν αφιερωμένη στον Κρόιφ και φορούσαν οι μπλαουγκράνα ειδικά για το ματς, το κορεό που έφτιαξαν στην κερκίδα, και έλεγε "ευχαριστώ Γιόχαν", δίπλα στην φανέλα με το 14, ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό από τις μακέτες, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αναμορφωτή του συλλόγου.

Με το παιχνίδι στο 0-0 ήταν η σειρά για ενός λεπτού χειροκρότημα στο 14ο της αναμέτρησης, αφού το νούμερο 14 ήταν το αγαπημένο του Κρόιφ.

Ήταν από τις σπάνιες φορές, που ένα και μόνο πρόσωπο μπορεί να επισκιάσει την λάμψη ενός clasico και ο Γιόχαν Κρόιφ το άξιζε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ