ΣΠΟΡ

Το Γκόλντεν Στέιτ κέρδισε μέσα στο Σαν Αντόνιο και ισοφάρισαν το ρεκόρ των Μπουλς (72 νίκες)

Το Γκόλντεν Στέιτ κέρδισε μέσα στο Σαν Αντόνιο και ισοφάρισαν το ρεκόρ των Μπουλς (72 νίκες)
Reuters / Soobum Im-USA TODAY Sports

Μια νίκη μακριά από το ρεκόρ είναι οι πρωταθλητές Ουόριορς μετά το 92-86 μέσα στην έδρα των Σπερς, αφού έχουν πλέον 72. Όσες είχαν και οι Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, που ολοκλήρωσαν την κανονική σεζόν 1995/96 με 72-10. Στο τελευταίο του παιχνίδι στο Όκλαντ με τους Γκρίζλις, το Γκόλντεν Στέιτ μπορεί να κάνει νέο ρεκόρ ολοκληρώνοντας με 73-9.

Η ομάδα του Στιβ Κερ (μέλος και της ομάδας των Μπουλς) έγραψε μάλιστα ιστορία (ισοφαρίζοντας τις 72 νίκες του Σικάγο) με εμφατικό τρόπο, αφού νίκησε για πρώτη φορά στην έδρα των Σπερς από το 1997 (!), όπου είχαν γνωρίσει 33 σερί ήττες.

Παράλληλα έσπασαν και το αήττητο των «σπιρουνιών» σε κανονική περίοδο στο σπίτι τους. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς μετρούσε 48 σερί νίκες στην κανονική περίοδο ως γηπεδούχος, 39 φέτος, αλλά μετά την ήττα αυτή έχασε την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα της ιστορίας που ολοκληρώνει χωρίς ήττα την κανονική περίοδο.

Ο Στεφ Κάρι ήταν καταπληκτικός και υπέγραψε την ιστορική βραδιά με 37 πόντους (4/9 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο φόργουορντ των Ουόριορς, Ντρέιμοντ Γκριν, αποκάλυψε ότι ο Air Τζόρνταν θέλει να σπάσουν το ρεκόρ: «Ο Τζόρνταν μου είπε στο All Star Game που τον συνάντησα, “σπάστε το ρεκόρ! Ξεπεράστε το! Εάν δεν τα καταφέρετε θα εκνευριστώ και θα σας κατακρίνω”. Πλέον, βρισκόμαστε μόνο ένα παιχνίδι μακριά αλλιώς θα τα ακούσουμε».

Και ο Giannis το βιολί του

Οι Μπακς κέρδισαν στην παράταση μέσα στην Φιλαδέλφεια του Σίξερς με 109-108 και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ένα ακόμη ατομικό ρεκόρ. Ο Giannis έκανε πέντε τάπες ξεπερνώντας την επίδοση των τεσσάρων που είχε σημειώσει σε τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια.

Ήδη έχει σπάσει το ρεκόρ σκοραρίσματος 2 φορές στην σεζόν (από τους περυσινούς 29, στους 33 και μετά στους 34 κόντρα στους Μπουλς), έφτασε τα 16 ριμπάουντς (με Ρόκετς και Χοκς) από τα 15 περυσινά, ενώ με τους Νετς έδωσε 14 ασσίστ, από τις 8 που είχε πέρυσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ