ΣΠΟΡ

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2: Πέρασε με Ελ Αραμπί από το Αγρίνιο

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2: Πέρασε με Ελ Αραμπί από το Αγρίνιο
INTIME

Νίκησε, αλλά με δυσκολία ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 2-1, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπιασαν υψηλή απόδοση, αλλά πήραν το «διπλό» που ήθελαν, ενόψει και των υποχρεώσεων τους στο Europa League.

Ο Τικίνιο στο 13’ άνοιξε το σκορ, αλλά ο Βέργος στο 19’ ισοφάρισε σε 1-1. Αν και είχαν την κατοχή οι Πειραιώτες, έβρισκαν τον Μελίσσα απέναντί τους σε κάθε επιθετική τους ενέργεια. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού όμως ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στη συνέχεια, καθώς έκανε πέναλτι στον Βαλμπουενά, πέφτοντας άτσαλα πάνω του, με τον Ελ Αραμπί να ευστοχεί και να δίνει τη νίκη στον Ολυμπιακό με 2-1.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, και το μυαλό και στο παιχνίδι με την Άιντραχτ. Ο Μπα πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τον Παπασταθόπουλο, ενώ στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε ο Ρόνι Λόπες. Για την κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Τικίνιο.

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες και επέλεξε τον Βέργο ως αιχμή της επίθεσης, ενώ στο βασικό σχήμα μπήκαν οι Μπακαδήμας, Τσιγγάρας.

Δυνατό ξεκίνημα με δύο γκολ

Ο Παναιτωλικός επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και ο Φλόρες έκανε το σουτ στο πρώτο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 13’ από κόρνερ του Λόπες, ο Τικίνιο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η απάντηση του Παναιτωλικού δεν άργησε και στο 19’ ο Ντουάρτε έβγαλε ωραία μπαλιά στον Βέργο, ο οποίος άδειασε τον Παπασταθόπουλο και εκτέλεσε τον Βατσλίκ για το 1-1.

Φλύαρη υπεροχή

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν να γίνει απειλητικός. Οι προσπάθειες των Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά βρήκαν απέναντί τους τον Μελίσσα, ο οποίος έκανε σωστές επεμβάσεις.

Στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Φλόρες έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στον Εμβιλά, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να μένει αρκετά λεπτά στο έδαφος, ενώ ο μέσος από την Ονδούρα πήρε κίτρινη κάρτα σε νεκρό χρόνο.

Αλλαγές για νέα ώθηση

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί να την αξιοποιήσει. Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά.

Λάθος Μελίσσα και πέναλτι

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ασφυκτικά, με τον Μελίσσα να αντιδρά σωστά σε κεφαλιές του Ελ Αραμπί και του Μασούρα.

Στο 66’ όμως ο τερματοφύλακας βγήκε από την εστία του και έπεσε άγαρμπα πάνω στον Βαλμπουενά. Ο διαιτητής, αφού είδε τη φάση, έδωσε το πέναλτι. Στο 70’ ο Ελ Αραμπί δεν λάθεψε και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και έψαξε το γκολ στα τελευταία λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν χώρους, αλλά δεν απειλήθηκαν και κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ ως το τελευταίο σφύριγμα.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αντούνες, Λούι, Βέργος, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Φλόρες, Μόρσεϊ (76’ Αποστολάκης), Τσιγγάρας, Μπακαδήμας (84’ Καρέλης), Μαλής.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (54’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μάντι Καμαρά (54’ Βαλμπουενά), Αγκιμπού (90+3’ Σισέ), Μασούρας, Ρόνι Λόπες (54’ Ελ Αραμπί), Τικίνιο (82’ Κούντε).

Super League: Η βαθμολογία μετά από τα ματς των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ

Κατά τα άλλα, στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ τα… χρειάστηκε λίγο, αλλά τελικά επιβλήθηκε 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης, πιάνοντας την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ