ΣΠΟΡ

Ξέσπασε ο Ρούμπλεφ για τον αποκλεισμό από Wimbledon: Δεν έχει λογική, διάκριση εις βάρος των αθλητών

Ξέσπασε ο Ρούμπλεφ για τον αποκλεισμό από Wimbledon: Δεν έχει λογική, διάκριση εις βάρος των αθλητών
Το Νο. 8 της Παγκόσμιας κατάταξης υπογράμμισε ότι «θα βοηθούσε πραγματικά, αν τα χρηματικά έπαθλα δίνονταν σε όσους έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία» AP/Darko Vojinovic

Έντονη αντίδραση από τον τενίστα Αντρέι Ρούμπλεφ για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων από το Wimbleton λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Το Νο. 8 της Παγκόσμιας κατάταξης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια μεροληπτική απόφαση και τόνισε ότι θα βοηθούσε πραγματικά, αν τα χρηματικά έπαθλα δίνονταν σε όσους έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος τενίστας μιλώντας στο πρακτορείο AFP, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πλήρης διάκριση εις βάρος μας. Οι λόγοι που μας έδωσαν δεν έχουν νόημα, δεν είναι λογικοί.

Το να απαγορεύσεις τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές δεν θα αλλάξει κάτι. Το να δώσεις όλο το χρηματικό ποσό που δίνεται ως έπαθλο θα είχε μια παραπάνω επίδραση στην ανθρωπιστική βοήθεια, στις οικογένειες και τα παιδιά που υποφέρουν.

Πιστεύω ότι θα έκανε κάτι. Το τένις σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν το μοναδικό σπορ που δώριζε αυτά τα χρήματα και θα ήταν το Wimbledon που θα έπαιρνε όλη τη δόξα».

Η απόφαση του βρετανικού Grand Slam έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ATP και της WTA. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Αντισφαίρισης Γυναικών, Στιβ Σάιμον, θα υπάρξει συνάντηση στη Μαδρίτη για να «καθοριστούν οι κυρώσεις».

Το All England Lawn Tennis Club (AELTC), το οποίο διοργανώνει το φημισμένο τουρνουά Grand Slam, ανακοίνωσε την Μ. Τετάρτη ότι δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε αθλητές από τις συγκεκριμένες χώρες. Έκτοτε υπήρξαν αντιδράσεις με την Ομοσπονδία Τένις της Λευκορωσίας να απειλεί νομικά και το WTA Tour να εξετάζει κυρώσεις στο τουρνουά.

«Η απόφαση του Wimbledon είναι ενάντια στους κανόνες του Grand Slam. Η LTA έχει διοργανώσεις εγκεκριμένες από την WTA και οι αποφάσεις παραβιάζουν τους κανονισμούς της WTA όσον αφορά την είσοδο αθλητών. Δεν έχουμε απαγορεύσει ποτέ στους αθλητές να παίξουν λόγω της καταγωγής τους ή των αποφάσεων που έχει λάβει η κυβέρνησή τους», έγραφε το email που έστειλε ο Σάιμον, το οποίο αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα L'Equipe.

Περιγράφοντας τις πιθανές κυρώσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το Wimbledon και LTA, ο Σάιμον ανέφερε: «Έχουμε επισημάνει τη θέση μας διατηρώντας το δικαίωμα να επιβάλλουμε κατάλληλες κυρώσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων) απόσυρση βαθμών που απονέμονται από το Wimbledon, πρόστιμα ή αναστολή της συμμετοχής της LTA στη WTA».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ