ΣΠΟΡ

Formula 1: Ασταμάτητος ο Φερστάπεν - Νίκη και στην πατρίδα του

Formula 1: Ασταμάτητος ο Φερστάπεν - Νίκη και στην πατρίδα του
Μέσα σε αποθέωση ο Μαξ Φερστάπεν πήρε μια ακόμη νίκη στο «δικό του» ολλανδικό Grand Prix της Formula 1 AP Photo/Peter Dejong

Με ταχύτητα κατευθύνεται προς την κατάκτηση του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος Formula 1 ο Μαξ Φερστάπεν. Ο οδηγός της Red Bull πήρε μια ακόμη νίκη, αυτή στο «δικό του» Grand Prix της Ολλανδίας.

Την τέταρτη διαδοχική νίκη του, και δέκατη συνολικά τη φετινή χρονιά, σημείωσε ο Μαξ Φερστάπεν στο ολλανδικό Gran Prix της Formula 1.

Αγωνιζόμενος μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του, στην πίστα του Τσάντφουρτ, ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull επανέλαβε τον περσινό θρίαμβό του στον αντίστοιχο αγώνα και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ο Βρετανός Τζορτζ Ράσελ με Mercedes πήρε τη δεύτερη θέση και ο Μονεγάσκος Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

Ο Λιούις Χάμιλτον πλήρωσε το γεγονός ότι βρέθηκε με λάθος γόμα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα κι ως εκ τούτου έμεινε εκτός πόντιουμ.

Για ακόμα έναν αγώνα, η Ferrari βρέθηκε για αρνητικό λόγο στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά οι μηχανικοί της Scuderia ξέχασαν να φέρουν ένα από τα τέσσερα ελαστικά όταν ο Κάρλος Σάινθ μπήκε για pit stop. Σαν να μην έφτανε αυτό ξέχασαν και το «πιστόλι» που βιδώνει το ελαστικό, με τον Πέρεζ που ακολουθούσε να τον πατάει. «Ω, Θεέ μου» ήταν η κραυγή απελπισίας του Ισπανού πιλότου, ο οποίος τερμάτισε τελικά στην όγδοη θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ