ΣΠΟΡ

Formula 1: Νίκη και μέσα στο «σπίτι» της Ferrari για τον Φερστάπεν

Formula 1: Νίκη και μέσα στο «σπίτι» της Ferrari για τον Φερστάπεν
O Φερστάπεν τερμάτισε πρώτος, με τον Λεκλέρ να μένει στη δεύτερη θέση και τον Τζορτζ Ράσελ της Μercedes τρίτο AP Photo/Ciro De Luca, Pool via AP

Κυριάρχησε και στη Μόντσα ο Μαξ Φερστάπεν που άφησε πίσω του τις Ferrari και αυξάνει τη διαφορά στη μάχη του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1.

H Ferrari ντύθηκε στα κίτρινα με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυσή της, όμως, για ακόμα φορά αυτός που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός της Red Bull αν και εκκίνησε λόγω ποινής από την 7η θέση, κυριάρχησε (και) στη Μόντσα προκαλώντας ένα ακόμη πλήγμα στην Scuderia που είδε τον Σαρλ Λεκλέρ να μην εκμεταλλεύεται την pole position στο «σπίτι» της.

Το GP ολοκληρώθηκε επεισοδιακά καθώς στο 50ο γύρο η αποχώρηση του Ρικιάρντο έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να τρέξουν τα μονοθέσια έναν μόνο γύρο για το φινάλε.

Έτσι ο Φερστάπεν τερμάτισε πρώτος, με τον Λεκλέρ να μένει στη δεύτερη θέση και τον Τζορτζ Ράσελ της Μercedes τρίτο.

FcYZ_bEX0AE_LMz.jpg

Για τον Ολλανδό ήταν η πέμπτη σερί νίκη και 11η συνολικά τη φετινή χρονιά, κάτι που επιβεβαίωσε πως είναι και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Σε ότι αφορά την κατάταξη ο Φερστάπεν είναι στην κορυφή με 335 πόντους. Ακολουθεί ο Λεκλέρ με 219 και ο Σέρτζιο Πέρεζ με 210.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ