ΣΠΟΡ

Eurobasket 2022: Επιστρέφει σήμερα η ομάδα της Εθνικής μετά την ήττα από την Γερμανία

Eurobasket 2022: Επιστρέφει σήμερα η ομάδα της Εθνικής μετά την ήττα από την Γερμανία
Η Εθνική ομάδα αναμένεται περίπου στις 15:00 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι αναμένεται η επιστροφή της Εθνικής ομάδας, με τον αποκλεισμό από την Γερμανία στο Eurobasket

Η Εθνική ομάδα αναμένεται περίπου στις 15:00 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Η αήττητη μέχρι χτες «γαλανόλευκη» έπεσε με το τελικό 107-96 απέναντι στην «οικοδέσποινα» Γερμανία στους «8» του Eurobasket 2022, ολοκληρώνοντας άδοξα τη γεμάτη όνειρα παρουσία της... Στον αντίποδα, τα «πάντσερ» ετοιμάζονται για ακόμη μία «μάχη» για την πρόκριση τους στον τελικό, απέναντι στην Ισπανία.

Με 9/29 τρίποντα, ηττημένη κατά κράτος στη μάχη των ριμπάουντ (32 έναντι 46) και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αποβάλλεται με δεύτερο αντιαθλητικό περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη, η Εθνική δεν είχε καμία τύχη, απέναντι στην Γερμανία, η οποία συνδέθηκε από το πρώτο λεπτό από τα 6.75 και δεν τράβηξε ποτέ την... πρίζα (17/31 τρίποντα).

Η κορυφαία εμφάνιση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη με τη φανέλα της Εθνικής (18π.) και οι 13 πόντοι του Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν ήταν αρκετοί για να κάνουν τη διαφορά μαζί με τους 31 του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε μία βραδιά που οι υπόλοιποι διεθνείς έμοιαζαν... ζαλισμένοι κι εκτός κλίματος.

Από τη Γερμανία «έλαμψε» ο άσος των Χιούστον Ρόκετς, Ντένις Σρέντερ, με 26 πόντους και 8 ασίστ, ενώ κομβικός ήταν ο Ντάνιελ Τάις μέσα στη ρακέτα με 13 πόντους και 16 ριμπάουντ.

«Απολογήθηκε» ο Ιτούδης στον κόσμο - «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέλαβε τη ευθύνη για την κακή εμφάνιση της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ:

«Αναμφίβολα η Γερμανία άξιζε τη νίκη. Το γεγονός πως ο Ομπστ και ο Βάγκνερ σούταραν μαζί 10/14 τρίποντα και μας πλήγωσαν. Δεν πήγε καλά το ματς αλλά επιστρέψαμε. Αλλά δεν πήγε καλά το ματς. Τίποτα δεν ήταν πλασματικό. Αφήσαμε κάτι που δεν έπρεπε να αφήσουμε.

Το άδοξα είναι σημαντικό. Και είναι σημαντικό ότι οι αθλητές αυτοί έκανα περήφανους του Έλληνες. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Η Γερμανία είναι καλή σήμερα. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και πρώτος εγώ. Θεωρώ ότι και στις αλλαγές που έκανα και στις συνομιλίες με τους παίκτες τους είπα ότι πρέπει να σηκωθούν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τη φανέλα».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς κατευθύνθηκε προς την ελληνική εξέδρα και θέλησε να μιλήσει με τον κόσμο, που ταξίδεψε στη Γερμανία για να απολογηθεί για την εικόνα της ομάδας.

Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής είπε:

«Άξιζαν τη νίκη, ήταν καλύτεροι. Κυνηγούσαμε συνέχεια, σούταραν πάρα πολύ καλά. Ο Βάγκνερ και ο Ομπστ είχαν 10/14 τρίποντα. Παλέψαμε σαν λιοντάρια, καταφέραμε να γυρίσουμε και να προσπεράσουμε στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν βάλαμε σουτ για να χτίσουμε την ψυχολογία μας. Όχι λόγω της άμυνας της Γερμανίας, χάσαμε λέι απ και ανοικτά σουτ και βολές. Αυτό το 26-10 μας πλήγωσε πολύ.

Μπράβο και στους παίκτες μου όμως. Υπάρχουν στη ζωή μας δύσκολες στιγμές και πρέπει να σηκώνεσαι όταν πέφτεις. Να πάρουμε το μάθημά μας, ο καθένας μας ξεχωριστά, παίρνω την ευθύνη για την στρατηγική και το πλάνο.

Ευχαριστηθήκαμε το ταξίδι, κάναμε περήφανο τον κόσμο, θέλαμε να προχωρήσουμε αλλά δεν το πετύχαμε. Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά ο κόσμος εμπιστεύεται ξανά αυτή την ομάδα. Τους ευχαριστούμε όλους τους φιλάθλους μας.

Ο στόχος μας ήταν να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Και μετά θα κοιτούσαμε τον ημιτελικό. Υπάρχουν λόγοι για την ήττα και μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να συναντάς τις προσδοκίες σου μέρα με τη μέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ