ΣΠΟΡ

Ντρισμπιώτη: Με νέο ρεκόρ στο βάδην έπιασε όριο για τους Ολυμπιακούς του 2024

Ντρισμπιώτη: Με νέο ρεκόρ στο βάδην έπιασε όριο για τους Ολυμπιακούς του 2024
Εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 με το νέο πανελλήνιο ρεκόρ IN TIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο πρωτάθλημα 20 χιλιομέτρων βάδην στη Μελβούρνη και με επίδοση 1:28'.12" έπιασε το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι. 

Σημειώνεται ότι, με την επίδοση αυτή πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντας το 1:28'.58" της Αθηνάς Παπαγιάννη (2004).

Έτσι, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προετοιμασία της στην Αυστραλία, η οποία ξεκίνησε στις 25 Δεκεμβρίου. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, την Τετάρτη (15/2), θα επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, που αποτελεί και τον μεγάλο της στόχο για το 2023.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η προετοιμασία στην Αυστραλία πήγε πολύ καλά κι αυτό φάνηκε και στο σημερινό αποτέλεσμα. Έμεινα συγκεντρωμένη στη δουλειά μου, βρέθηκα σε ένα πολύ δυνατό γκρουπ με πολύ δυνατές αθλήτριες σε εξαιρετικές συνθήκες και όλο αυτό με βοήθησε να πετύχω σήμερα μια σπουδαία επίδοση».

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη εξασφάλισε συμμετοχή στους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της, αφού έχει προηγηθεί η 15η θέση στη διοργάνωση του 2016 (Ρίο ντε Τζανέιρο) και η 8η το 2021 (Τόκιο). Υπενθυμίζεται ότι, είχε βελτιώσει την ατομική επίδοσή της (1:29'.03") που της είχε αποφέρει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ