ΣΠΟΡ

Αναχώρησε η Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Ισραήλ

Αναχώρησε η Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Ισραήλ
Αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για Ισραήλ EUROKINISSI / ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Με χαμόγελα, αισιοδοξία και πίστη ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό αναχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου (5/8) για την Ιερουσαλήμ η εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου Κ20. 

Μια ομάδα που αποτελείται από 19 αθλητές και 15 αθλήτριες, οι περισσότεροι εκ των οποίων μετέχουν για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αφού λόγω του κορωνοϊού είχαν ακυρωθεί διοργανώσεις.

«Έχουμε περίσσια αισιοδοξία για την αποστολή της Ιερουσαλήμ. Έχουμε μια ομάδα που αποτελείται από παιδιά που στοχεύουν στη διάκριση αλλά και από αθλητές που θέλουμε να αποκτήσουν την εμπειρία», είπε αρχικά ο Στέφανος Ματάκης, συντονιστής των αναπτυξιακών εθνικών ομάδων Κ20 και Κ18 του ΣΕΓΑΣ και συνέχισε: «Ελπίζουμε για το καλύτερο. Εύχομαι όλα τα παιδιά να κάνουν το καλύτερο που μπορούν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα γεμάτοι τόσο αγωνιστικά όσο και από εμπειρίες».


«Πιστεύω θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Ο προκριματικός θα είναι σαν τελικός. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο», είπε ο Γιάννης Γκάρτσιος που πριν λίγες ημέρες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας στο Μάριμπορ: «Σίγουρα το μετάλλιο αυτό μου τονώνει την ψυχολογία».

«Βασικός στόχος είναι να περάσω στον τελικό από εκεί και πέρα είναι να κάνω ότι καλύτερο. Φυσικά και θέλω ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Δεν επαναπαύομαι στο μετάλλιο που κατέκτησα πριν λίγες ημέρες στο Μάριμπορ. Το Κ20 είναι εντελώς διαφορετική διοργάνωση και πρέπει να κάνω μια πολύ μεγαλύτερη επίδοση για να πετύχω αυτό που θέλω», τόνισε ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Παύλος Κριαράς.

«Θα προσπαθήσω να μπω στον τελικό. Θέλω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Να ρίξω ιδανικά πάνω από 19 μέτρα και την 6κιλη σφαίρα και θα είμαι ικανοποιημένος», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Αντωνάτος που επίσης προέρχεται από το χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας.

Ο Πέτρος Παπαγιάννης θα αγωνιστεί τόσο στα 200 μ. όσο και στα 400 μ. με εμπόδια: «Θέλω να πετύχω δύο ατομικά ρεκόρ αν όλα πάνε καλά. Στόχος μου είναι να μπω στα 400 μ. εμπ. στον τελικό και αν είναι εφικτό και στα 200 μέτρα. Στα εμπόδια έχω δώσει έμφαση τον τελευταίο καιρό οπότε εκεί περιμένω να βγει μια καλή επίδοση».

«Έχω την πέμπτη επίδοση αυτή τη στιγμή από τις μετέχουσες. Τις τελευταίες εβδομάδες η προπόνηση πηγαίνει πολύ καλά. Είμαι αρκετά αισιόδοξη. Θέλω να μπω στον αγώνα ήρεμη και θα δείξει. Ο προκριματικός σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αγώνας γιατί είμαστε πολλά κορίτσια με κοντινές επιδόσεις. Παίζουμε στα εκατοστά. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ελπίζω αυτό να είναι αρκετό για να είμαι μια από τις 12 στον τελικό», δήλωσε η Αναστασία Βοκοτοπούλου που θα αγωνιστεί στο τριπλούν.

Ο Άγγελος Μαντζουράνης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη σφυροβολία: «Θέλω μια καλή εμφάνιση και να βγάλω αυτό που μπορώ. Ελπίζω σε ένα ατομικό ρεκόρ και ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε να το κάνουμε στον αγώνα στόχο της χρονιάς που είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

«Όπως φαίνεται από τις προπονήσεις περιμένω να βγει ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Και αν είμαστε καλά να έρθει και ένα μετάλλιο που δεν κατάφερα να πάρω πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18», δήλωσε ο Ανδρέας Μίτα που θα αγωνιστεί στο ύψος.

Η Αλίνα Φλώρου - Δημητριάδου θα αγωνιστεί στο επί κοντώ: «Στόχος είναι να περάσω στον τελικό. Έχω κάτι πόνους στη μέση θέλω να δω πως θα είμαι κατά τη διάρκεια του αγώνα όμως ελπίζω στο καλύτερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ