ΣΠΟΡ

Ξεκίνησε με υψηλό ανταγωνισμό ο 56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Ξεκίνησε με υψηλό ανταγωνισμό ο 56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου
Ξεκίνησε ο 56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Με τον άνεμο να κάνει τα δικά του «παιχνίδια» και τους ιστιοπλόους έτοιμους να διεκδικήσουν τα βαρύτιμα τρόπαια, ο στόλος του 56ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» χάραξε ρότα από τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης προς την Άνδρο.

Δεκαεπτά από τα καλύτερα πληρώματα της ελληνικής ιστιοπλοΐας βρέθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τους καλύτερους οιωνούς. Το σήμα για την έναρξη της διοργάνωσης έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης.

Τα ιστιοφόρα έφυγαν με δυτικούς ανέμους, οι οποίοι, στη συνέχεια, άλλαξαν σε νοτιοδυτικούς και το βράδυ αναμένεται να γυρίσουν σε βόρειους – βορειοδυτικούς. Από την εκκίνηση ο ανταγωνισμός ήταν έντονος με το «Velos Eurobank Private Banking» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή και το «Black Jack», που «τρέχει» με τα χρώματα της Porsche και τον παλαιό πρωταθλητή των 49er Γιώργο Παναγιωτίδη στο τιμόνι του, να διεκδικούν την καλύτερη εκκίνηση προκειμένου να κερδίσουν έστω και ελάχιστο προβάδισμα σε μία κούρσα που, σε όλη την ιστορία του θεσμού, πάντα ελλοχεύει εκπλήξεις.

Και αυτή τη χρονιά ο αγώνας αναμένεται να είναι για γερά νεύρα και η καλή τακτική θα παίξει τον δικό της ρόλο. Οι συνεχόμενες αλλαγές των ανέμων σε διεύθυνση και σε ένταση θα τεστάρουν τις δυνατότητες των πληρωμάτων που, για ακόμα μία χρονιά, δίνουν ένα δυναμικό «παρών». Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης την εκκίνηση έδωσε υπουργός Αθλητισμού από τις Κυκλάδες.

«Είχα τη χαρά και την τιμή να δώσω την εκκίνηση τους 56ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Ευχήθηκα στους αθλητές καλό αγώνα με τα Κυκλαδίτικα κύματα και ούριους ανέμους. Έχουν να «παλέψουν» με το Κάβο Ντόρο και τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτόν τον αγώνα οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας τον αποκαλούν «The toughest race», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη δύο ιστιοδρομίες. Η μία κούρσα είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (2/9) και η άλλη για την Κυριακή. Και οι δύο θα έχουν σημείο εκκίνησης τη θαλάσσια περιοχή της Χώρας Άνδρου ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε ελληνικό αγώνα ανοικτής θαλάσσης θα υπάρξει livestreaming μετάδοση εδώ www.youtuba.com/@hellenicsailingfederation.

Ο 56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Χρυσός Χορηγός του αγώνα είναι το Private Banking του Ομίλου Eurobank. Η Eurobank στηρίζει για 6η διαδοχική φορά τη διοργάνωση, έχοντας συνδεθεί άρρηκτα με την ιστιοπλοΐα και με τις εξαιρετικά επιτυχημένες χορηγίες αθλητών και αθλητριών που έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες διακρίσεις στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αργυρός χορηγός του αγώνα είναι η Porsche που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Μοτοδυναμική.

Η Porsche υποστηρίζει για 2η χρονιά τη διοργάνωση στηρίζοντας το πάθος, την αδρεναλίνη, και την προσπάθεια για ολοένα και μεγαλύτερες επιδόσεις σε δύσκολες συνθήκες, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αγώνα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της νέας Porsche Cayenne. Χορηγοί, επίσης, είναι οι «Αδαμάντιος, Αλίνα & Λεωνίδας Πολέμη», «Bureau Veritas», «Lipra Philanthropies» και «L. Papaphilippou & Co». Υποστηρικτές είναι οι «Kourtesis Wine Estate», «Kir Yianni», «ΟΙΝΟ», «Νήσος», «Κρισίλιας», «AnDrop», «Zarbis», «Symbeeosis», «Λάσκαρης» και «Παραδοσιακό Παντοπωλείο Άνδρου». Ταξιδιωτικοί Χορηγοί: Golden Star Ferries και Fast Ferries. Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο ΣΚΑΪ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ