ΣΠΟΡ

Συλλαλητήριο στην Αργεντινή για να μείνει ο Μέσι στην εθνική (vid)

Συλλαλητήριο στην Αργεντινή για να μείνει ο Μέσι στην εθνική (vid)
Reuters / Marcos Brindicci

Εκατοντάδες άνθρωποι αψήφισαν την βροχή και την κακοκαιρία στο Μπουένος Άιρες και συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν από τον Λίονελ Μέσι να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει στην εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Μετά τον χαμένο τελικό στο Copa America Centenario από την Χιλή στα πέναλτυ, ο Μέσι είχε ανακοινώσει ότι τελείωσε για εκείνον το κεφάλαιο εθνική ομάδα. Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους φίλους την αλμπισελέστε, που ήταν αποφασισμένοι να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη.

2016 06 27T052841Z 435607525 S1AETMGKFPAA RTRMADP 3 SOCCER


(Πηγή: Reuters / Adam Hunger USA TODAY Sports TPX IMAGES OF THE DAY)

Μετά τα μηνύματα στο Διαδίκτυο, ένα γκρουπ οπαδών αποφάσισε να διοργανώσει το συλλαλητήριο, με την ευκαιρία της έλευσης για λίγες ώρες του Μέσι στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και ανάμεσά τους ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Όμως η βροχή τους χάλασε τα σχέδια για παρουσία 70 χιλιάδων και πλέον, οπαδών.

2016 07 02T235706Z 1309737800 S1AETNITQWAA RTRMADP 3 SOCCER ARGENTINA MESSI


(Πηγή: Reuters / Marcos Brindicci)

Ο παλμός όσων συγκεντρώθηκαν πάντως ήταν έντονος, αφού όπως είπαν η "πίστη μετακινεί" βουνά, ελπίζοντας ότι ο Λίο Μέσι θα χαλαρώσει και θα ξανασκεφτεί το μέλλον του.

"Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ επώδυνο, τι κρίμα. Θα πρέπει να τον ενθαρρύνουμε και να κλείσουμε τα στόματα όλων όσοι τον επικρίνουν" λέει ο Πατρίσιο Μαρκέζ. «Βλέπω να παίζει και με συγκινεί. Θα πρέπει να επιστρέψει. Συγγνώμη που είμαι συναισθηματικός, αλλά έτσι αισθάνομαι. Για μένα, αυτός είναι δεν είναι από τον κόσμο μας, είναι ένας θεός, και ακόμη και αν δεν επιστρέψει, θα τον συγχωρήσουμε" πρόσθεσε ο Χουάν Αλμπέρτο Σάλας.

2016 07 02T235646Z 813485868 S1AETNITQCAB RTRMADP 3 SOCCER ARGENTINA MESSI


(Πηγή: Reuters / Marcos Brindicci)

"Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι θα υπάρξει ένας Μέσι κάθε 500.000.000 χρόνια και αυτή τη στιγμή να τον απολαμβάνουμε εμείς" λέει ο Σαντιάγκο Μποντέρο. "Γι 'αυτό πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που ζούμε σε αυτή τη στιγμή και σε όλους εκείνους που τον επικρίνουν, λέω κοιτάξτε τα προβλήματα στη δική σας ζωή, γιατί δεν μπορείτε να προσάψετε κάτι σε ένα άτομο σαν αυτόν. "

Προς το παρόν ο Μέσι είναι με την οικογένειά του στις Μπαχάμες και ξεκουράζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ