ΣΠΟΡ

Τέλος από την εθνική Ισπανίας ο προπονητής Βίλντα - Στη θέση του ο πρόεδρος Ρουμπιάλες

Τέλος από την εθνική Ισπανίας ο προπονητής Βίλντα -  Στη θέση του ο πρόεδρος Ρουμπιάλες
Ο Χόρχε Βίλντα AP Photo/Alessandra Tarantino

Την πόρτα της εξόδου από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ποδοσφαίρου Γυναικών της Ισπανίας παρά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο μήνα είδε ο Χόρχε Βίλντα

Ο 42χρονος που είχε δεχθεί αυξανόμενες πιέσεις αφού αρχικά υποστήριξε τον Λουίς Ρουμπιάλες, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, ο οποίος αποβλήθηκε από τη FIFA από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, αφού φίλησε την παίκτρια Τζένιφερ Ερμόσο στα χείλη κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.

Ο Ρουμπιάλες ισχυρίζεται ότι το φιλί ήταν συναινετικό, η Ερμόσο δήλωσε ότι δεν ήταν.

Κατά την επιστροφή στην Ισπανία μετά τον θρίαμβο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, o Βίλντα χειροκρότησε μια ομιλία του Ρουμπιάλες στην οποία ο πρόεδρος της RFEF δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί και υποσχέθηκε επίσης στον προπονητή ένα νέο τετραετές συμβόλαιο αξίας 500.000 ευρώ ετησίως. Την επόμενη ημέρα ο Βίλντα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι ενέργειες του Ρουμπιάλες ήταν «ανάρμοστες και απαράδεκτες».

Την ίδια μέρα με εκείνη τη δήλωση, σχεδόν όλο το προπονητικό του επιτελείο παραιτήθηκε. Έντεκα προπονητές και τεχνικό επιτελείο εξέδωσαν κοινή δήλωση στην οποία καταδίκασαν τη συμπεριφορά του Ρουμπιάλες.

O Βίλντα είχε ήδη βρεθεί στο προσκήνιο το 2022, αφού 15 παίκτες δήλωσαν ότι δεν θα παίξουν ξανά για την εθνική ομάδα αν δεν γίνονταν αλλαγές. O Βίλντα ήταν ταυτόχρονα προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών και αθλητικός διευθυντής της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ