ΣΠΟΡ

Νίκη για τον Τσιτσιπά στο Καλλιμάρμαρο για το Davis Cup

Νίκη για τον Τσιτσιπά στο Καλλιμάρμαρο για το Davis Cup
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά στο Καλλιμάρμαρο AP Photo/Yorgos Karahalis

Με 1-1 κατάφερε να επικρατήσει του Λούκας Κλέιν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά για το Davis Cup στο Καλλιμάρμαρο.

Ειδικότερα, ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε να δώσει «μάχη» απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, ο οποίος προηγήθηκε με 1-0 στα σετ, ενώ πήγε το δεύτερο ξανά στο tie break, έχοντας τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη μεγατόνων και να δώσει προβάδισμα με 2-0 στη Σλοβακία (μετά την ήττα του Σκορίλα στο πρώτο ματς της ημέρας).

Στα κρίσιμα, ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τη βοήθεια και του κόσμου έφτασε στην επικράτηση και την ισοφάριση των σετ σε 1-1, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς και να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα.

Στη συνέχεια, έχοντας πάρει ενέργεια από τον κόσμο, ο Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός στο τρίτο σετ, ξεκίνησε με break και προηγήθηκε με 2-0. Ο Κλέιν με τη σειρά του, αντιμετώπισε πρόβλημα με κράμπες, δεν μπορούσε καν να περπατήσει και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-0 games εγκατέλειψε τον αγώνα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε τη μάχη της Ελλάδας με τη Σλοβακία στο 1-1 και η πρόκριση στο Davis Cup Qualifiers του 2024 θα κριθεί την Κυριακή (17/9).

Εκεί όπου, σύμφωνα με το έως τώρα πρόγραμμα (μπορεί να αλλάξουν οι συμμετέχοντας μετά και τον τραυματισμό του Κλέιν) οι Πέτρος Τσιτσιπάς/Μιχαήλ Περβολαράκης κοντράρονται με τους Κλέιν και Ζελενάι, ενώ στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Άλεξ Μόλκαν και η σειρά των αγώνων (κρίνεται στις 3 νίκες) ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του Σκορίλα με τον Κλέιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ