ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οριστική διακοπή στο ντέρμπι

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οριστική διακοπή στο ντέρμπι
Ο Χουάνκαρ έπεσε στο έδαφος αφού μια κροτίδα έπεσε δίπλα του ΙΝΤΙΜΕ / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διεκόπη οριστικά το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, μετά την κροτίδα που έπεσε δίπλα στο Χουάνκαρ.

Η κροτίδα που έσκασε δίπλα στον Χουάνκαρ την ώρα που ο ισπανός αριστερός μπακ του τριφυλλιού με άλλους συμπαίκτες του έκαναν ζέσταμα, οδήγησε στην οριστική διακοπή του ντέρμπι, για την τύχη του οποίου θ΄ αποφασίσουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός τώρα προειδοποιεί με νομικές διαδικασίες τον γιατρό του αγώνα για την γνωμάτευσή του για τον ποδοσφαιριστή.

Όπως τονίζεται από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο γιατρός του αγώνα, άλλαξε την αρχική του γνωμάτευση που ανέφερε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και πλέον αναφέρει ότι ο Χουάνκαρ είναι καλύτερα.

Όπως επισημαίνει επίσης η πλευρά των πράσινων, ο Παναθηναϊκός ζητάει εγγράφως τη γνωμάτευση από τον γιατρό του αγώνα, ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Ο Χουάνκαρ δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς, ωστόσο, ήταν αρκετά ζαλισμένος και διακομίστηκε με φορείο εκτός γηπέδου. Οι «πράσινοι» αποχώρησαν για τ΄ αποδυτήρια, με τον Ιταλό διαιτητή Μαρέσκα και τους συνεργάτες του ν΄ ακολουθούν, σε αντίθεση με τους παίκτες του Ολυμπιακού που παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο.

Λίγο αργότερα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος συνομίλησε με τους παίκτες της ομάδας, αλλά και κάποιους συνεργάτες του.

Για περίπου 25 λεπτά με μισή ώρα παρέμειναν στο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι», πριν κατευθυνθούν και αυτοί στ΄ αποδυτήρια, όπου συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ματς.

Σύμφωνα με το κανάλι της Cosmote, που μετέδιδε το ντέρμπι, ο Ολυμπιακός εημέρωσε ότι ο διαιτητής έκανε γνωστό «πως δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του και θα έπρεπε να συνεχιστεί το ματς» κι ότι «αν ο Παναθηναϊκός επιμένει να μην βγει ξανά στον αγωνιστικό χώρο αυτό είναι δικό του θέμα.»

Εντός των αποδυτηρίων του Γ. Καραϊσκάκης μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ζήτησαν από τον Ιταλό διαιτητή του αγώνα Φάμπιο Μαρέσκα να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και τίποτε λιγότερο.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θέλει να εφαρμοστεί ο κανονισμός, που λέει ότι πρέπει να υπάρξει μηδενισμός και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια στην υπαίτια ομάδα, εν προκειμένω στους «ερυθρόλευκους», μαζί με την κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ