ΣΠΟΡ

Αντετοκούνμπο στους οπαδούς των Μπακς: «Ας το πάρουμε!» - Υπέγραψε το νέο μυθικό συμβόλαιο

Αντετοκούνμπο στους οπαδούς των Μπακς: «Ας το πάρουμε!» - Υπέγραψε το νέο μυθικό συμβόλαιο
AP Photo / Morry Gash

Το συμβόλαιο των 186 εκατομμυρίων δολαρίων για την παράταση της παραμονής του έως το 2028 στους Μιλγουόκι Μπακς, υπέγραψε ο πρωταθλητής ΝΒΑ και δύο φορές MVP, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Το Μιλγουόκι είναι το μέρος όπου ξεκίνησα την καριέρα μου, είναι το σπίτι μας, είναι όπου μεγαλώνουμε την οικογένειά μας και εκεί θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά κάθε μέρα για να κάνω περήφανους τους θαυμαστές των Μπακς», είπε σχετικά ο Giannis για να συνεχίσει:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των Μπακς Γουες, Τζέιμι, Τζίμνι και Ντι για τη συνεχή υποστήριξή τους σε εμένα και την οικογένειά μου και θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στον Τζον Χορστ που είναι ένας έμπιστος συνεργάτης και είναι δίπλα μου από την ημέρα που έφτασα Μιλγουόκι πριν από 10 χρόνια».

«Στους συμπαίκτες και τους προπονητές μου, θα σας είμαι πάντα ευγνώμων που με εμπνέετε να είμαι ο καλύτερος μου κάθε μέρα. Μαζί, δεσμευόμαστε να κερδίσουμε και να φέρουμε ένα ακόμα πρωτάθλημα στην πόλη μας. Και στους οπαδούς των Μπακς, ας το πάρουμε!».

Ο 28χρονος βρίσκεται ενώπιον της 11ης σεζόν του στο ΝΒΑ -όλες με τους Μπακς- και είναι πρωταθλητής NBA, δύο φορές MVP, Αμυντικός της Χρονιάς, επτά φορές στην κορυφαία πεντάδα του NBA, επτά φορές All-Star, MVP των τελικών του NBA και μέλος της ομάδας της 75ης επετείου του NBA. Είναι επίσης πέντε φορές επιλογή στην κορυφαία αμυντική ομάδα και έχει αναδειχθεί σε πιο βελτιωμένο παίκτη και κορυφαίος όλων των εποχών των Μπακς σε πόντους, ασίστ, μπλοκ, τριπλ νταμπλ και αγώνες.

«Ο Γιάννης ενσαρκώνει το μεγαλείο μέσω της απαράμιλλης εργασιακής ηθικής, του χαρακτήρα, της ηγεσίας και της αδυσώπητης επιθυμίας του να είναι ο καλύτερος και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε να κερδίζουμε μαζί με αυτόν και την οικογένειά του», δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Μπακς, Τζον Χορστ, προσθέτοντας:

«Είναι ένας απίστευτος παίκτης και άνθρωπος που δίνει τόσα πολλά στην κοινότητά μας και στους οπαδούς μας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τον Γουές, τον Τζέιμι, τον Τζίμι και τον Ντι για την αταλάντευτη και συνεχή υποστήριξη και επένδυσή τους στο πρωτάθλημα μπάσκετ στο Μιλγουόκι. Αυτή είναι μια ιστορική περίσταση για τους Μπακς, την πόλη μας και τους μεγάλους οπαδούς μας».

Την περυσινή σεζόν (2022-23) είχε μέσο όρο 31,1 πόντους (5ος στο ΝΒΑ), 11,8 ριμπάουντ (2ος στο ΝΒΑ) και 5,7 ασίστ ανά αγώνα, ενώ σούταρε με 55,3% εντός πεδιάς. Με αυτή τη συγκομιδή, έγινε ένας από τους τρεις μόνο παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ και ο πρώτος από τη σεζόξν 1972-73, με μέσο όρο +30 πόντους, +10 ριμπάουντ και +5 ασίστ, ενώ σούταρε με 50% σε μια σεζόν.

Επιλεγμένος από τους Μπακς στη 15η θέση του ΝΒΑ ντραφτ το 2013, ο Αντετοκούνμπο έχει αγωνιστεί σε 719 αναμετρήσεις με το Μιλγουόκι, πραγματοποιώντας 654 εκκινήσεις, ενώ έχει μέσο όρο καριέρας 22,6 πόντους, 9,6 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ και 1,3 τάπες.

Ο Giannis οδήγησε τους Μπακς στο δεύτερο τους πρωτάθλημα, και πρώτο μετά από 50 χρόνια, το 2021, όταν αναδείχθηκε MVP των τελικών. Στους Τελικούς, είχε κατά μέσο όρο 35,2 πόντους (σούταρε με 61,8%), 13,2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1,8 μπλοκ και 1,2 κλεψίματα ανά αγώνα, ενώ το κλείσιμο της πορείας προς την κορυφή τον βρήκε να σκοράρει 50 πόντους στον 6ο τελικό στο Fiserv Forum, πανηγυρίζοντας τον τίτλο. Συνολικά, ο Αντετοκούνμπο έχει οδηγήσει τους Μπακς στα πλέι οφ στις 8 από τις 10 σεζόν του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ