ΣΠΟΡ

Ο Μάτζικ Τζόνσον ο τέταρτος αθλητής που μπαίνει στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους

Ο Μάτζικ Τζόνσον ο τέταρτος αθλητής που μπαίνει στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους
O σταρ του NBA Μάτζικ Τζόνσον Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μπήκε ο  πρώην αστέρας του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον σύμφωνα με το Forbes και έγινε ο  τέταρτος αθλητής που τα καταφέρνει.  

Η περιουσία του Τζόνσον αποτιμάται σε περίπου 1,2 δισ. δολάρια.

Οι άλλοι δισεκατομμυριούχοι αθλητές είναι οι παίκτες του NBA Μάικλ Τζόρνταν και Λεμπρόν Τζέιμς και ο παίκτης του γκολφ Τάιγκερ Γουντς.

Ο Τζόνσον έχει επενδύσει σε πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων μετοχών σε διάφορες αθλητικές ομάδες.

Αλλά το Forbes λέει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του προέρχεται από τη συμμετοχή του σε μια εταιρεία ασφάλισης ζωής.

Ο 64χρονος είχε μια από τις πιο εμβληματικές καριέρες στην ιστορία του ΝΒΑ πριν αποσυρθεί το 1996, αλλά ήταν εκτός αθλητισμού εκεί που έβγαλε τα περισσότερα από τα χρήματά του.

Το Forbes αναφέρει ότι ο Τζόνσον έβγαλε 40 εκατ. δολάρια από την καριέρα του στο ΝΒΑ.

Ο Τζόνσον έχει μετοχές σε τρεις αθλητικές ομάδες με έδρα το Λος Άντζελες, μεταξύ των οποίων και οι Los Angeles Dodgers.

Εκτός του αθλητισμού έχει επενδύσεις στα Starbucks, την Burger King, την 24 Hour Fitness και την ασφαλιστική εταιρεία ζωής EquiTrust.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Τζόνσον, όπως το έχει παραδεχθεί ο ίδιος, θα μπορούσε να είχε γίνει δισεκατομμυριούχος νωρίτερα αν δεν είχε απορρίψει μετοχές της Nike όταν έμπαινε στο ΝΒΑ τη δεκαετία του 1970. Αντ' αυτού, δέχτηκε μια συμφωνία με την Converse, η οποία του προσέφερε 100.000 δολάρια ετησίως.

«Η οικογένειά μου δεν προερχόταν από χρήματα, αυτό είναι ένα πράγμα που μας πλήγωνε μερικές φορές. Όταν δεν προέρχεσαι από χρήματα, δεν ξέρεις. Δεν ήξερα καν τι είναι οι μετοχές», δήλωσε στο podcast All The Smoke νωρίτερα φέτος.

«Οπότε δεν ασχολήθηκα με τις μετοχές. Μπορείτε να φανταστείτε; 45 χρόνια, πέντε δισεκατομμύρια δολάρια που θα άξιζαν αυτές οι μετοχές σήμερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ