ΣΠΟΡ

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης - ΠΑΟΚ 1-2: Θρίαμβος, πρώτη θέση και στους «16» του Conference League

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης - ΠΑΟΚ 1-2: Θρίαμβος, πρώτη θέση και στους «16» του Conference League
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε έναν θρίαμβο στη Γερμανία, καθώς επιβλήθηκε 2-1 της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη και κατέκτησε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο του Conference League, για να πάρει την απευθείας πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Στο πρώτο μέρος οι Θεσσαλονικείς ήλεγξαν τον ρυθμό και εξουδετέρωσαν πλήρως τα επιθετικά όπλα των Γερμανών, για να πάνε στην ανάπαυλα με το 0-0 χωρίς να έχουν κινδυνεύσει ιδιαίτερα (9-4 οι τελικές, 3-2 εντός εστίας, 63%-37% η κατοχή).

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε συγκεντρωμένος και άψογα στημένος στο χορτάρι, για να έρθει μάλιστα στο 55ο λεπτό το 0-1. Από σέντρα του Ζίβκοβιτς από τα δεξιά απέτυχαν να διώξουν τη μπάλα τρεις παίκτες των γηπεδούχων μέσα στη μικρή περιοχή και ο Κεντζιόρα εκμεταλλεύτηκε το λάθος για να κάνει το σουτ και να ανοίξει το σκορ για τον «Δικέφαλο».

Η χαρά κράτησε λίγο, καθώς τρία λεπτά αργότερα, η Άιντραχτ απάντησε, αφού από σέντρα του Σαϊμπί από τα αριστερά ο Μαρμούς με φοβερή κεφαλιά εκτέλεσε τον Κοτάρσκι για το 1-1.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου βρέθηκαν υπό πίεση, αλλά όχι όχι μόνο άντεξαν, αλλά στο 73ο λεπτό «πάγωσαν» για δεύτερη φορά την «Ντόιτσε Μπανκ Αρένα». Μετά από μία γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, ο Τάισον βρήκε τον Κωνσταντέλια, εκείνος τον Τόμας, με το σουτ του να αποκρούεται ασταθώς από τον Τραπ και τον Ζίβκοβιτς να τον «τιμωρεί» για να γράψει το 2-1 για τον ΠΑΟΚ προκαλώντας ντελίριο στους εκδρομείς του.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Σμόλτσιτς, Πάτσο, Εμπιμπέ (87' Φέρι), Λάρσον, Σκίρι (54' Γιάκιτς) Ενκουνκού, Γκέτσε (74' Μπούτα), Μαρμούς, Τσαϊμπί.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (80' Εκόνγκ), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (80' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (67' Κωνσταντέλιας), Τάισον (83' Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (67' Τόμας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ