ΣΠΟΡ

Η Ρεμπέκα Γουέλς γίνεται η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αγώνα της Premier League

Η Ρεμπέκα Γουέλς γίνεται η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αγώνα της Premier League
Η Ρεμπέκα Γουέλς Adam Davy/ AP

Η Ρεμπέκα Γουέλς θα γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αγώνα της Premier League στον αγώνα της Fulham με την Burnley που θα διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου.

Η 40χρονη Γουέλς άρχισε την καριέρα της στη διαιτησία το 2010 και τον Ιανουάριο έγινε η πρώτη γυναίκα που επιτέλεσε τον ρόλο αυτό σε αγώνα ανδρικού πρωταθλήματος.

Ο Σαμ Άλισον θα αναλάβει επίσης έναν αγώνα πρώτης κατηγορίας τον Δεκέμβριο, καθιστώντας τον τον πρώτο μαύρο διαιτητή της Premier League εδώ και 15 χρόνια.

«Αυτές είναι κομβικές στιγμές» δήλωσε ο επικεφαλής των διαιτητών Χάουαρντ Γουέμπ στο BBC.

«Αξίζουν αυτή την ευκαιρία» συμπλήρωσε.

Η Γουέλς έχει επίσης διαιτητεύσει στο Championship φέτος, ενώ έχει αναλάβει αγώνες της Super League γυναικών, του Champions League γυναικών και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί πως, η Γουέλς έγραψε ιστορία τον Νοέμβριο, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε στην Premier League ως διαιτητής, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε τη Φούλαμ με 1-0 στο Craven Cottage.

«Είμαι σίγουρος ότι η Ρεμπέκα θα αποτελέσει πρότυπο για τις γυναίκες και τα κορίτσια, προκειμένου να πιστέψουν ότι η διαιτησία είναι γι' αυτές» δήλωσε ο Γουέμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ