ΣΠΟΡ

Τουρκία: Ακυρώθηκε λόγω... Κεμάλ ο τελικός του Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία

Τουρκία: Ακυρώθηκε λόγω... Κεμάλ ο τελικός του Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία
AP Photo

Ο μεγάλος τελικός του Σούπερ Καπ Τουρκίας μεταξύ Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, τελικά ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αναβολή οφείλεται στη διαμάχη των συλλόγων και των Σαουδαραβικών Αρχών για τα εθνικά σύμβολα.

Οι δύο τουρκικές ομάδες είχαν ετοιμάσει... φιέστα με πρωταγωνιστική τον Κεμάλ Ατατούρκ, θέλοντας να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κράτους της Τουρκίας. Ενημερώθηκαν όμως από τους Σαουδάραβες ότι δεν θα επιτραπούν στο γήπεδο τα εθνικά σύμβολα της Τουρκίας.

Οι Σαουδάραβες τους απαγόρευσαν ακόμη την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας, πανώ με συνθήματα αλλά και τα μπλουζάκια με την φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ που ήθελαν να φορέσουν οι παίχτες των Τουρκικών ομάδων.

Παρά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις νστην Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με παράγοντες των συλλόγων, οι Σαουδάραβες δεν άλλαξαν άποψη και οι δύο ομάδες αποφάσισαν να μην παίξουν με αποτέλεσμα ο αγώνας να ακυρωθεί.

Οι Σαουδάραβες μάλιστα τοποθέτησαν αστυνομικούς στα αποδυτήρια, ώστε να αποτρέψουν τους παίκτες των δύο ομάδων, να βγουν με μπλουζάκια με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Από την άλλη μεριά οι Τούρκοι κατήγγειλαν ότι οι οπαδοί τους απομακρύνθηκαν βίαια από τις εξέδρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ