ΣΠΟΡ

Κώστας Σταθελάκος: Νεκρός σε τροχαίο στη Νότια Αφρική ο πρωταθλητής σφυροβολίας

Κώστας Σταθελάκος: Νεκρός σε τροχαίο στη Νότια Αφρική ο πρωταθλητής σφυροβολίας
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια του ελληνικού και κυπριακού στίβου, η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Σταθελάκου. Ο 36χρονος πρωταθλητής σφυροβολίας, ο οποίος ζούσε στην Κύπρο όπου και είχε αναλάβει Ομοσπονδιακός Προπονητής Ρίψεων, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στη Νότια Αφρική.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του lamiareport.gr, ο άτυχος άνδρας με καταγωγή από τη Λαμία, βρισκόταν στο Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρική με τους αθλητές του για προετοιμασία. Δυστυχώς το πρωί της Πέμπτης, κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και είχε το τραγικό δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή.

Η ΚΟΕΑΣ στο άκουσμα της θλιβερής αυτής είδησης επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Κύπρου στη Νότια Αφρική, για να διευθετηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για μεταφορά της σορού στην Κύπρου, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ΚΟΕΑΣ, η οποία θα αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας, κηρύσσει πενθήμερο πένθος στη μνήμη του.

Ο Κώστας Σταθελάκος γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1987 στη Λαμία και υπήρξε αθλητής της σφυροβολίας, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας παντρευτεί την πρωταθλήτριά στο ίδιο αγώνισμα Σκεύη Θεοδώρου, με την οποία πριν από τρία περίπου χρόνια απέκτησαν δίδυμες κόρες.

Είναι ο κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στη σφυροβολία με 75.32μ., από τις 16 Μαΐου 2015. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει ως ομοσπονδιακός προπονητής των ρίψεων, οδηγώντας τους αθλητές του σε επιτυχίες και συνεχή παρουσία στις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ