ΣΠΟΡ

Ουγγαρία Ελλάδα 13-11: Χάθηκε στα πέναλτι η πρόκριση για την εθνική πόλο γυναικών

Ουγγαρία Ελλάδα 13-11: Χάθηκε στα πέναλτι η πρόκριση για την εθνική πόλο γυναικών
ΑΠΕ ΜΠΕ

Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών «άγγιξε» την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 13-11 στα πέναλτι από την Ουγγαρία στον ημιτελικό της διοργάνωσης, σε ένα ματς όπου είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια και ισοφαρίστηκε (9-9), 21 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Μαγυάρες ήταν πιο ψύχραιμες και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής (16/2), όπου θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ (όπως το 2022 στη Βουδαπέστη), ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας, στις 11:00, η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Ισπανία.

Στη διαδικασία των πέναλντι, η Ελευθεριάδου στην πρώτη εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και η Βάσω Πλευρίτου στη δεύτερη «νικήθηκε» από τη Μαγκιάρι. Αν και τα επόμενα ελληνικά πέναλτι ήταν εύστοχα και παρότι η Αλεξία Καμμένου δοκίμασε και τις δύο τερματοφύλακες, η Ουγγαρία είχε 4/4 και «σφράγισε» την πρόκριση στον τελικό και την ανάκαμψή της, μετά από τρία συνεχόμενα μέτρια τουρνουά (δύο Ευρωπαϊκά και ένα Παγκόσμιο).

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2
Στα πέναλτι: 4-2

Διαιτητές: Ομε (Γερμανία), Ζανγκ (Κίνα)

Οι συνθέσεις:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μίχοκ): Μαγκιάρι, Σίλαγκι 3, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Μαϊέ, Παρκς 3, Μάτε, Κέστελι 1, Λαϊμέτερ 2, Ριμπάνσκα, Γκάρντα 2, Νέσμελι, Χόρβατ

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

** Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν, όπως και στον προημιτελικό, η Έλενα Ελληνιάδη και η Φωτεινή Τριχά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ