ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: άρχισε προπονήσεις στο Καρπενήσι ο ΠΑΟ, εργομετρικά πέρασαν οι ερυθρόλευκοι

Α1 μπάσκετ: άρχισε προπονήσεις στο Καρπενήσι ο ΠΑΟ, εργομετρικά πέρασαν οι ερυθρόλευκοι
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Το χτίσιμο της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού SUPERFOODS ξεκίνησε στο Καρπενήσι με τις πρώτες προπονήσεις, ενώ "καλημέρα" στη νέα σεζόν λένε και οι παίκτες του Ολυμπιακού, που πέρασαν τα απαραίτητα εργομετρικά, πριν ξεκινήσουν και αυτοί τις προπονήσεις.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ήδη στο Καρπενήσι και υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη άρχισαν οι πρώτες προπονήσεις των "πρασίνων" με την ΚΑΕ να δίνει στην δημοσιότητα και βίντεο από τα πρώτα "καλάθια" του τριφυλλιού.

Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης έδωσε το στίγμα για τη νέα σεζόν και την δουλειά, που καλείται να βγάλει η ομάδα σε αυτό το πρώτο στάδιο προετοιμασίας.

paokarpenisi1


(Μπουρούσης και Φώτσης - Πηγή: ΚΑΕ ΠΑΟ - V.Stolis)

«Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το “χτίσιμο” της ομάδας. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια... Θα πρέπει άπαντες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δουλέψουμε σκληρά ακολουθώντας τις οδηγίες των προπονητών μας. Σίγουρα είναι θετικό το ότι θα είμαστε σχεδόν όλοι μαζί στο Καρπενήσι. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι ως ομάδα όταν θα ξεκινήσουν οι επίσημοι αγώνες».

Εργομετρικά στον Ολυμπιακό

Και οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν το δικό τους κομμάτι της προετοιμασίας, με τους παίκτες να περνούν και τα απαραίτητα εργομετρικά τεστ.

Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα συνεχίσουν στην Αθήνα για λίγες ημέρες τις προπονήσεις, πριν μεταβούν στο Μέτσοβο (28/8) για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Πρεμιέρα και για τον Άρη

Στο Nick Galis Hall συγκεντρώθηκε και ο Άρης για το δικό του ξεκίνημα, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Πρίφτη.

«Να ευχηθώ καλή σεζόν, με υγεία για όλους. Οι σκέψεις είναι όπως κάθε χρόνο πολλές, αλλά εστιάζουμε μόνο στην πρώτη σκέψη, που είναι η επόμενη προπόνηση και σιγά σιγά να μπορέσουμε αυτό το ρόστερ που διαμορφώσαμε να του δώσουμε καλύτερη συνοχή, σύμπνοια, συλλογικό πνεύμα, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας» δήλωσε αρχικά ο προπονητής των κιτρίνων.

2577590


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

«Ο πήχης κάθε χρόνο διαμορφώνεται όχι μόνο σε σχέση με το τι κάνουμε εμείς, αλλά και με το τι κάνουν και οι άλλοι. Μπορεί να έχουμε διαμορφώσει ένα ρόστερ πιο ανταγωνιστικό, να έχουμε αρκετό ταλέντο, αλλά έχουμε και αρκετές αδυναμίες. Δεν μπορώ να συγκεκριμενοποιήσω κάποιον στόχο, υπάρχουν επιμέρους στόχοι που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας, να αποκτήσουμε μια ταυτότητα και να γίνουμε ομάδα. Ακούγεται εύκολα, αλλά γίνεται δύσκολα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ