ΣΠΟΡ

Χωρίς μετάλλια η Δεβετζή λόγω ντόπινγκ

Χωρίς μετάλλια η Δεβετζή λόγω ντόπινγκ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Kay Nietfeld

Να επιστρέψει άμεσα τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, καλείται από την IAAF η Πηγή Δεβετζή λόγω ντόπινγκ.

Η Ολυμπιονίκης στο τριπλούν -που πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση- είχε βρεθεί θετική σε επανεξέταση του δείγματος που είχε δώσει μετά από τον τελικό στο Παγκόσμιο του 2007, όπως έγινε γνωστό τον περασμένο Νοέμβριο. Όμως πριν από μερικά 24ωρα έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετική και σε επανεξέταση του δείγματός της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 κάτι που επιβεβαίωσε και η IAAF.

Η διεθνής ομοσπονδία στίβου, στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές, την οποία φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της, πρόσθεσε και την Χρυσοπηγή Δεβετζή, στην ανανέωση που έκανε στις 27 Σεπτεμβρίου.

debetzi.28.10

Όπως αναγράφεται η Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη στις 31 Αυγούστου 2007 και της επιβάλλεται τετραετής αποκλεισμός, έως τις 10 Νοεμβρίου του 2019.

debetzi.28.9

Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Ολυμπιονίκης είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, επειδή είχε αποτύχει να δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο αντιντόπινγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ