ΣΠΟΡ

Εκτός εθνικής Ιταλίας ο Γκρατσιάνο Πελέ, που δεν έδωσε το χέρι του στον προπονητή

Εκτός εθνικής Ιταλίας ο Γκρατσιάνο Πελέ, που δεν έδωσε το χέρι του στον προπονητή
Reuters / Stefano Rellandini

Η πειθαρχία σε μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι το Α και το Ω και η Ιταλική Ομοσπονδία το απέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, αφού δεν δίστασε να τιμωρήσει τον βασικό φορ της σκουάντρα ατζούρα, Γκρατσιάνο Πελέ, που έδειξε ασέβεια στο πρόσωπο του προπονητή του.

Ο 31χρονος επιθετικός, που πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κίνας με την Σαντόνγκ Λουέν κερδίζοντας 140 χιλάδες ευρώ την εβδομάδα (!) είχε εντυπωσιάσει και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, και αποτελεί την πρώτη επιλογή στην επίθεση της "σκουάντρα ατζούρα".

GettyImages 612976480


(Πηγή: Twitter / PAOLO BRUNO)

Κόντρα όμως στην Ισπανία, το βράδυ της Πέμπτης, η απόδοση του δεν ήταν καλή και ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας Τζιανπιέρο Βεντούρα αποφάσισε στο 60 να τον αντικαταστήσει με τον Τσίρο Ιμόμπιλε. Ο Πελέ όμως βγαίνοντας εκνευρισμένος από το παιχνίδι, αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον προπονητή του προκαλώντας άσχημη εντύπωση.

Ο Βεντούρα προσπάθησε να τον καλύψει στην Συνέντευξη Τύπου, δείχνοντας ότι δεν κρατά κακία και αναγνωρίζει ότι οι παίκτες πολλές φορές λειτουργούν παρορμητικά: "νομίζω ότι ο Γκρατσιάνο περισσότερο τα είχε με τον εαυτό του και την απόδοσή του και δεν υπάρχει κάτι άλλο".

2016 10 06T190643Z 2022019257 LR1ECA61H37OI RTRMADP 3 SOCCER WORLDCUP ITA SPA


(Ο προπονητής της εθνικλης Ιταλίας - Πηγή: Reuters / STEFANO RELLANDINI)

Η Ιταλική Ομοσπονδία όμως αντέδρασε διαφορετικά σήμερα το πρωί και τον έθεσε εκτός ομάδας: "το να είσαι μέλος της εθνικής ομάδας συνεπάγεται ότι αναγνωρίζει την αξία των συμπαικτών σου και της περίφημης μπλε φανέλα της. Αυτό ξεκινά δείχνοντας σεβασμό στο προπονητικό τημ, τους παίκτες και τον κόσμο. Ο ποδοσφαιριστής είναι ελεύθερος από σήμερα να επιστρέψει στον σύλλογό του".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ