ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: με νίκη στην Τρίπολη, η πρόκριση του Παναθηναϊκού

Κύπελλο Ελλάδας: με νίκη στην Τρίπολη, η πρόκριση του Παναθηναϊκού
Με δεύτερη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα, η ρεβάνς Αστέρα Τρίπολης-Παναθηναϊκού δεν είχε κανένα ενδιαφέρον και η συμμετοχή αρκετών αναπληρωματικών και από τις δύο ομάδες έκανε το ματς να μοιάζει με «αγγαρεία». Οι «πράσινοι» πάντως πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με 2η νίκη 1-0.

Ο Αστέρας έμοιαζε λίγο πιο κεφάτος στο πρώτο 20λεπτο έχοντας κάποια μακρινά σουτ όμως να απειλούν την εστία του Βλαχοδήμου. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντως αυτός που δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λέτο (έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης), που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αθανασιάδης.

4064720


(Εντυπωσιακή απόκρουση του Αθανασιάδη στο φάουλ του Λέτο - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Παναθηναϊκός που κυνήγησε το γκολ και για ένα 20λεπτο δημιούργησε τις καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα, αλλά δίχως να καταφέρει να νικήσει τον Αθανασιάδη.

4064732


(Ο Αθανασιάδης σταματά το πλασέ του Λέτο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Στο 55 ο Μέστο γύρισε από τα δεξιά την μπάλα στην μικρή περιοχή στον Λέτο, που τον σταμάτησε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ του Αστέρα. Στο 62 ο Εμποκού με δυνατό σουτ εκτός περιοχής είδε και πάλι τον Αθανασιάδη να διώχνει, ενώ στο κόρνερ, που εκτελέστηκε, ο Μολέντο αφύλακτος στη γωνία της μικρής περιοχής έπιασε κεφαλιά άουτ.

4064737


(Ντεμπούτο Μολίνς με Παναθηναϊκό - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Από το 56 και μετά και με τις αλλαγές που έκαναν και οι δύο ομάδες (ντεμπούτο και για τον Σουηδό Μολίνς) ο ρυθμός έπεσε πολύ και μόνον ο νεαρός Χατζηγιοβάννης είχε ιδιαίτερη όρεξη και ήταν εκείνος, που σέρβιρε με εξαιρετική σέντρα το πρώτο γκολ του Μαρινάκη με κεφαλιά στις καθυστερήσεις, για τη 2η νίκη του Παναθηναϊκού, που σφράγισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά.

4064762


(Το γκολ με κεφαλιά του Μαρινάκη - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Κύπελλο Ελλάδας-προημιτελικά

β αγώνες

Τετάρτη 1/3

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-1 (90+3 Μαρινάκης) (0-4 α αγώνας)
ΑΕΚ-Πλατανιάς (19.30, 0-0)

Πέμπτη 2/3

ΠΑΟΚ-Ξάνθη (17.15, 2-1)
Ατρόμητος-Ολυμπιακός (19.30, 0-0)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ