ΣΠΟΡ

Νεκρός οπαδός της Μπελγκράνο, τον πέταξαν από την κερκίδα στο κενό (vid)

Νεκρός οπαδός της Μπελγκράνο, τον πέταξαν από την κερκίδα στο κενό (vid)
Νεκρός ο οπαδός της Μπελγκράνο που δολοφόνησαν από "λάθος" οι ομοϊδεάτες του Twitter / @Belgrano

Ένας φίλαθλος 22 χρόνων σκοτώθηκε στο ντέρμπυ του Αργεντίνικου πρωταθλήματος Μπελγκράνο-Ταγιέρες. Τον άτυχο Εμμάνουελ Μπάλμπο έριξαν από την κερκίδα στο κενό φίλαθλοι της ομάδας του, που τον πέρασαν για αντίπαλο...

Ο κύκλος βίας στα γήπεδα της Αργεντινής συνεχίζεται. Στο ντέρμπυ του Σαββάτου στην πόλη της Κόρντομπα ανάμεσα στην Μπελγκράνο και την Ταγιέρες οπαδοί των γηπεδούχων "δολοφόνησαν" έναν δικό τους οπαδό γιατί τον πέρασαν για φίλαθλο της Ταγιέρες! Ο Εμμάνουελ Μπάλμπο είχε χάσει σε επεισόδια οπαδών τον αδελφό του Αγκουστίν. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες από ένα φίλο του και τον πατέρα του, εντόπισε το δράστη στην κερκίδα των φανατικών.

Εκείνος από την πλευρά φώναξε στους υπόλοιπους ότι ο Μπάλμπο είναι οπαδός της Ταγιέρες (κάτι που αρνούνται σφορδρά οι οικείοι του θύματος) και φοράει τα διακριτικά της και ο άτυχος φίλαθλος βρέθηκε να ξυλοκοπείται άγρια.

Στην προσπάθεια του να ξεφύγει κατέβηκε προς την έξοδο, αλλά εκεί ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε καθαρά τρία άτομα να τον πετάνε στο κενό από ύψος 3 μέτρων. Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε κώμα στο νοσοκομείο, και πριν από λίγη ώρα απεβίωσε.

Η σκηνή της ρίψης του άτυχου οπαδού είναι πολλή σκληρή και έχει προκαλέσει σοκ. Ο γενικός εισαγγελέας της πόλης κινήθηκε άμεσα (Το TyC Sports που είχε τα δικαιώματα μετάδοσης του αγώνα, έδωσε άμεσα στη δημοσιότητα και στις Αρχές το υλικό) , ανακοινώνοντας ότι ήδη έχουν συλληφθεί 4 άτομα. Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος της Μπελγκράνο ζητώντας δικαιοσύνη για το θύμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ