ΣΠΟΡ

Βινίσιους Τζούνιορ: Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο «νέος Νεϊμάρ» της Βραζιλίας(vid)

Βινίσιους Τζούνιορ:  Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο «νέος Νεϊμάρ» της Βραζιλίας(vid)
Στη Μαδρίτη το νέο αστέρι της Βραζιλίας, Βινίσιους Τζούνιορ Reuters / Ricardo Moraes

Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζει το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και ετοιμάζεται για τον τελικό του Champions League. Οι φίλοι της όμως πανηγυρίζουν και για την απόκτηση του νέου μεγάλου ταλέντου της Βραζιλίας Βινίσιους Τζούνιορ.

Γεννημένος στις 12/7 του 2000 στο Ρίο ο Βινίσιους Τζούνιορ θεωρείται το κορυφαίο ταλέντο του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ακόμη δεν έχει κλείσει τα 17 του χρόνια και φόρεσε πριν λίγες ημέρες τη φανέλα της α ομάδας της Φλαμένγκο, στο ματς με την Ατλέτικο Μινέιρο και σήκωσε το γήπεδο στο πόδι τη στιγμή της αλλαγής.

2017 05 13T212841Z 2043564489 RC17823E85D0 RTRMADP 3 BRAZIL SOCCER


(Ο Βινίσιους (αρ.) με τη φανέλα της Φλαμένγκο στο ντεμπούτο του - Πηγή: Reuters / Pilar Olivares)

Επικρατεί φρενίτιδα για τον μικρό, που οδήγησε την U-17 της Βραζιλίας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ν.Αμερικής και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (7 γκολ σε 8 ματς) και κορυφαίος παίκτης του τουρνουά. Η ρήτρα του ήταν 30 εκατ. € (τα πρόσφερε η Μπαρτσελόνα), αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε πάνω από 40 εκατ. € για να εξασφαλίσει την υπογραφή του.

Ένας οπαδός της Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη

Γιατί όμως η Ρεάλ αποφάσισε να κάνει τον μικρό την 7η πιο ακριβή μεττεγγραφή της ιστορίας της (πάνω από το συμπατριώτη του Ρονάλντο, το Σέρχιο Ράμος και τον Μπενζεμά) και να επενδύσει σε έναν "οπαδό της Μπαρτσελόνα";

Ναι, ο Βινίσιους έχει ίνδαλμά του τον Νεϊμάρ, ενώ πρόσφατα σε ερώτηση που του έγινε απάντησε ότι προτιμά το Μέσι από τον Κριστιάνο. Η Ρεάλ όμως κοίταξε πέρα από τις προτιμήσεις ενός 16χρονου και είδε τα τεράστια προσόντα του. Και ένα πιθανό διάδοχο του Κριστιάνο Ρονάλντο.

(κάντε κλικ στο θέμα για να δείτε το βίντεο που ετοίμασε η Ρεάλ Μ. για το Βινίσιους)

Αυτός είναι ο Βινίσιους

Είναι πιο ψηλός από το Νεϊμάρ (και λογικά θα πάρει και άλλους πόντους) και παρότι δεν είναι τόσο "ελαστικός" όσο το ίνδαλμά του, είναι πιο εκρηκτικός. Η τεχνική του είναι ήδη σε κορυφαίο επίπεδο, ικανή για κλειστές ντρίμπλες ή τακουνάκι πάνω από το κεφάλι του.

Αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης και με την ταχύτητα του ξεπερνά τους αντίπαλους αμυντικούς συγκλίνοντας προς το κέντρο. Κρατά λίγο παραπάνω την μπάλα μέχρι να αποφασίσει αν θα σουτάρει ή θα πασάρει, αλλά είναι φυσιολογικό για ένα 17 χρονο παιδί. Τα βασικά υλικά υπάρχουν, ακατέργαστα και μένει στους ανθρώπους της Ρεάλ να τα επεξεργαστούν.

2017 05 23T204252Z 969816795 RC19D9E15290 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN REA


(Σέλφι του Βινίσιους στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης - Πηγή: Reuters / Ricardo Moraes)

Θα πρέπει πάντως να περιμένουν έναν χρόνο, αφού η νομοθεσία δεν επιτρέπει στους Βραζιλιάνους να φεύγουν από τη χώρα τους πριν κλείσουν τα 18 τους χρόνια. Έτσι η συμφωνία με τη Ρεάλ θα ενεργοποιηθεί στις 18 Ιουλίου του 2018.

Το πανηγύρι του τίτλου καλά κρατεί

Βέβαια στη Ρεάλ Μαδρίτης ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του 33ου πρωταθλήματος Ισπανίας. Το βίντεο αφιέρωμα με μοναδικές στιγμές των κατακτήσεων του τίτλου όλα αυτά τα χρόνια είναι μοναδικό.

Επιπλέον η Ρεάλ ετοίμασε για τους φίλους της και ένα μικρό βίντεο με τις κορυφαίες στιγμές της σεζόν. Μια μικρή πρόγευση (όπως ελπίζουν στη Μαδρίτη) για τα όσα ακολουθήσουν στο κλείσιμο της σεζόν με τον τελικό του Champions League.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ