ΣΠΟΡ

Κωπηλασία: Επιτυχία για τα Ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Κωπηλασία: Επιτυχία για τα Ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Επιτυχία για τα Ελληνικά κουπιά στο παγκόσμιο κύπελλο της Λουκέρνης (στη μέση οι Κυρίδου-Νικολαϊδου στον ημιτελικό του διπλού σκιφ) ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALEXANDRA WEY;

Με μία 5η θέση στο διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών και δύο πλασαρίσματα στην 8άδα, ολοκληρώθηκε για τα Ελληνικά κουπιά ο 3ος αγώνας του παγκοσμίου κυπέλλου κωπηλασίας που φιλοξενήθηκε στη Λουκέρνη. 

Ο Νίνος Νικολαΐδης και ο Λευτέρης Κόνσολας πλασαρίστηκαν στην 6άδα του διπλού σκιφ ελαφρών και στον τελικό έκαναν μια εξαιρετική κούρσα τερματίζοντας στην 5η θέση. Κάλυψαν τα 2 χλμ της διαδρομής σε 6.19.950, ξεπερνώντας το πλήρωμα της Τσεχίας, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το Γαλλικό πλήρωμα σε χρόνο 6.12.960.

rowing double Sculls light


(Τα αποτελέσματα του τελικού στο διπλό σκιφ ελαφρών των ανδρών)

Στις γυναίκες είχαμε δύο συμμετοχές στους μικρούς τελικούς, στους οποίους τα Ελληνικά πληρώματα τερμάτισαν στη 2η θέση και συνολικά στην 8η της γενικής κατάταξης: η Θωμαΐς Εμμανουηλίδου και η Μαρία Περγούλη στο διπλό σκιφ ελαφρών και η Αννέτα Κυρίδου με την Κατερίνα Νικολαϊδου στο διπλό σκιφ.

18210840


(Το ελληνικό πλήρωμα (1ο) στο διπλό σκιφ ελαφρών γυναικών με τις Εμμανουηλίδου-Περγούλη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALEXANDRA WEY)

Αυτός ήταν ο 3ος και τελευταίος αγώνας του προγράμματος του παγκοσμίου κυπέλλου και μία πρόβα τζενεράλε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, που εφέτος θα φιλοξενηθεί στη Φλόριντα των ΗΠΑ, 24 Σεπτ. με 1 Οκτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ