ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA: Νίκη θρίλερ στο τέλος για την εθνική πόλο

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA: Νίκη θρίλερ στο τέλος για την εθνική πόλο
Πρεμιέρα με νίκη η εθνική ομάδα του πόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2017 ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Szilard Koszticsak

Η εθνική ομάδα του πόλο ξεκίνησε με νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Οι διεθνείς κέρδισαν 8-7 την Ισπανία στην πρεμιέρα του ομίλου, σε ένα ματς που η "γαλανόλευκη" ήλεγχε για τρία 8λεπτα, αλλά κινδύνευσε να χάσει στο τέλος.

Με καταπληκτική άμυνα στις τρεις πρώτες περιόδους και τον Φλέγκα να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις, η εθνική ομάδα ήλεγχε απόλυτα το ματς, προηγούμενη με δύο και τρία γκολ της Ισπανίας. Η μπάλα δύσκολα έφτανε στον Ισπανό φουνταριστό, ενώ δώσαμε λίγες αποβολές, στις οποίες είχαμε και πολύ καλό ποσοστό.

18244140


(Εξαιρετική εμφάνιση από τον γκολκίπερ της εθνικής Κώστα Φλέγκα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SZILARD KOSZTICSAK)

Στη δική της επίθεση, η γαλανόλευκη επίσης είχε εξαιρετικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (4/7) μέχρι τα μέσα του τρίτου 8λεπτου και σκορ από την περιφέρεια. Μόνον οι δύο φουνταριστοί δεν σκόραραν, αλλά πρόσφεραν παιχνίδι με παίκτη παραπάνω.

18243022


(Δυναμική άμυνα του Εσπανιόλ στον Φουντούλη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALBERTO ESTEVEZ)

Μπαίνοντας μπροστά στο σκορ με 7-4 στο ξεκίνημα του τελευταίου 8λεπτο οι Ισπανοί πίεσαν παραπάνω στη δική τους άμυνα και μας έκαναν να χάσουμεδύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα (ολοκληρώσαμε με 6/11), ενώ στην άλλη πλευρά βρήκαν γκολ με μακρινά σουτ και ανανεώνοντας τις επιθέσεις τους αρκετές φορές.

18244116


(Γούνας (αρ.) και Γεννηδουνιάς (δ.) προσπαθούν να σταματήσουν τον Εγκάνιας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / BALAZS CZAGANY)

Κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 7-7 (3.27) πριν το τέλος κάνοντας το ματς θρίλερ. Ένα γκολ του Δερβίση στον παίκτη παραπάνω (1.20) και το δοκάρι στην τελευταία επίθεση των Ισπανών με δικό τους αριθμητικό πλεονέκτημα (ολοκλήρωσαν με 3/9), διαμόρφωσαν το τελικό 8-7 για τη νίκη μας.

Τα γκολ της εθνικής: Βλαχόπουλος 2, Φουντούλης 2, Δελακάς, Καπότσης, Γούνας, Δερβίσης.

Τα 8λεπτα: 3-1, 5-3 (2-2), 6-4 (1-1), 8-7 (2-3)

18244136


(Οδηγίες του Θοδωρή Βλάχου στους διεθνείς - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SZILARD KOSZTICSAK)

Το απόγευμα η Σερβία δε θα έχει πρόβλημα στο άλλο ματς του ομίλου, με αντιπάλους τους Ν.Αφρικανούς, τους οποίους αντιμετωπίζουμε την Τετάρτη (19/7, 11.50), ενώ στο ματς με τους "πλάβι" λογικά θα κριθεί η πρωτιά του ομίλου και η απ ευθείας πρόκριση στους 8 (περνά ο πρώτος κάθε ομίλου, ενώ ο 2ος και ο 3ος δίνουν αγώνες πρόκρισης).

9ο το μικτό ντουέτο στη συγχρονισμένη

Πολύ καλή εμφάνιση και 9η θεση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του Μικτού Ντουέτου συγχρονισμένης κολύμβησης, πραγματοποίησαν στην παρθενική συμμετοχή τους σε παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, οι Όλγα Κουργιαντάκη και Βασίλης Γκορτσιλάς.

2017 07 15T173051Z 1452836752 UP1ED7F1CNEG4 RTRMADP 3 SWIMMING WORLD


(Πολύ καλή εμφάνιση από το δίδυμο Κουργιαντάκη-Γκορτσίλα - Πηγή: Reuters / BERNADETT SZABO)

Το ελληνικό Μικτό Ντουέτο βαθμολογήθηκε με 69,8654, καλύτερα από τον προκριματικό, και κατετάγη 9ο ανάμεσα σε 10 συμμετοχές στον τελικό. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Μανίλα Φλαμίνι και Τζόρτζιο Μινισίνι από την Ιταλία, που κατάφεραν να διακόψουν το σερί της Ρωσίας στα χρυσά.

Πολύ καλή εμφάνιση και 9η θέση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ