ΣΠΟΡ

Με πρωταγωνιστή τον Σουάρες και τον Μέσι αλλαγή, η Μπαρτσελόνα διέσυρε με 4-0 την Ρεάλ στην Μαδρίτη.

Με πρωταγωνιστή τον Σουάρες και τον Μέσι αλλαγή, η Μπαρτσελόνα διέσυρε με 4-0 την Ρεάλ στην Μαδρίτη.
Reuters/ Sergio Perez Livepic

Η Μπαρτσελόνα «ισοπέδωσε» την Ρεάλ Μαδρίτης στο κλασσικό Ισπανικό ντέρμπυ και με 2 γκολ του Σουάρες εδραιώθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, αποδεικνύοντας ότι μπορεί και χωρίς τον Μέσι.

Ο Αργεντινός μάγος της Μπαρτσελόνα ήταν στον πάγκο, αλλά οι Καταλανοί δείχνουν ότι έχουν μάθει και χωρίς αυτόν. Το δίδυμο Σουάρες-Νεϊμάρ συνέχισε τις συγκλονιστικές παραστάσεις του και οδήγησε την Μπαρτσελόνα όχι απλά σε μια νίκη, αλλά σε θρίαμβο μέσα στο σπίτι της μισητής αντιπάλου. Το 4-0 είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη σε Μαδριλένικο έδαφος, μετά το 6-2 από τον Μάιο του 2009.


(Πηγή: Reuters/Juan Medina Livepic)

Σε κανένα σημείο του 90λεπτου η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Ουρουγουανό (που σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο, 11 και 74) και μαζί με το Νεϊμάρ (39) και τον Ινιέστα (53) πέτυχαν τα τέσσερα γκολ της παράστασης της Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι απλά μπήκε στο ματς στο β ημίχρονο (57 στην θέση του Ράκιτις), για να πάρει και αυτός μέρος στο πάρτυ που στήθηκε μπροστά σε 80 χιλιάδες φίλους των Μαδριλένων, που κούναγαν στο τέλος απλά τα «άσπρα μαντήλια» στον Μπενίτεθ και τους παίκτες της «βασίλισσας». Πλέον η Μπαρτσελόνα αύξησε την διαφορά της από την Ρεάλ στους 6 βαθμούς (30 με 24) μόλις την 12η αγωνιστική.


(Πηγή: Reuters/Paul Hanna Livepic)

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και φόρος τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας

Το παιχνίδι κύλησε δίχως το παραμικρό πρόβλημα, παρουσία του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και των δύο προέδρων των ομάδων, αφού τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Περισσότεροι από 1000 Αστυνομικοί και άλλοι 1500 σεκιούριτυ διεξήγαγαν αυστηρούς ελέγχους σε οποιονδήποτε πλησίαζε στο γήπεδο (κάτι φυσικά αδύνατο εάν δεν είχε εισιτήριο ή την αντίστοιχη διαπίστευση).


(Πηγή: Reuters/Susana Vera)

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή, που παρατάχθηκαν στο γήπεδο πλήρεις οι αποστολές των δύο ομάδων (βασικοί και αναπληρωματικοί) μαζί με τους προπονητές τους, για να αποτίνουν φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.


(Πηγή: Reuters/Sergio Perez Livepic)

Μια τεράστια Γαλλική σημαία ξεδιπλώθηκε στην εξέδρα και για ένα λεπτό το μόνο, που ακουγόταν στο Μπερναμπέου ήταν το «λυπητερό μουσικό κομμάτι», που επέλεξαν οι υπεύθυνοι για να συνοδεύσει το «ένα λεπτό σιγής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ