CNN

Θεσμοί προς Ευρωζώνη: Η 13η σύνταξη παραβιάζει τα συμπεφωνημένα

Θεσμοί προς Ευρωζώνη: Η 13η σύνταξη παραβιάζει τα συμπεφωνημένα

Μύδρους για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διανομή του έκτακτου επιδόματος αλλά και στο πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά που αντιμετωπίζουν πίεση στο προσφυγικό εξαπολύουν οι θεσμοί σε έκθεση που υπέβαλαν στον ESM.

Όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος του Ταμείου «σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση των Θεσμών που υποβλήθηκε στα μέλη του ESM τα προταθέντα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση εγείρουν σημαντικές ανησυχίες τόσο στην διαδικασία όσο και στην ουσία σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, ειδικά σε ότι αφορά τις συντάξεις».

«Ενώ αυτά τα μέτρα μειώνουν το "μαξιλάρι ασφαλείας" σε ότι αφορά το δημοσιονομικό στόχο του 2016, δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τα προβλεπόμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα το 2017 και το 2018, αν και εγείρουν κινδύνους για τους στόχους, αν αυτά τα μέτρα επεκταθούν και στο μέλλον».

Επισημαίνεται ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν με τις βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις στο χρέος που συμφωνήθηκαν στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5ης Δεκεμβρίου.

Το κείμενο διανεμήθηκε στα μέλη του ESM, δηλαδή στα υπουργεία Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδόν ταυτόχρονα με την ψήφιση της διάταξης για τις κοινωνικές παροχές από τη Βουλή .

Πλέον όλα θα κριθούν στο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 26 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ