ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Rezvani Motors Tank είναι όνομα και πράγμα

To Rezvani Motors Tank είναι όνομα και πράγμα

Αν πιστεύτε πως η καθημερινή μετακίνηση είναι μάχη, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, τότε η Rezvani Motors, που έχει έδρα στην Καλιφόρνια έχει το κατάλληλο όχημα για εσάς. Ένα ιδιαίτερο SUV, που είναι όνομα και πράγμα, μιας και ονομάζεται Tank.

Και μπορεί να μη μοιάζει με τανκ αλλά για θωρακισμένο όχημα προσωπικού κάλλιστα τα περνάς. Κάτι που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, όχι μόνο λόγω της έντονα μιλιτέρ εμφάνισής του με τα μεγάλα τρακτερωτά ελαστικά αλλά και εξαιτίας της δυνατότητας να θωρακιστεί, προκειμένου να αντέχει σε βαλλιστικές επιθέσεις με όπλα διαφόρων διαμετρημάτων.

Φυσικά η λίστα των εξτρά περιλαμβάνει και άλλα στοιχεία. Από ακόμα πιο heavy duty αναρτήσεις για να περνά και από σημεία από τα οποία θεωρητικά δεν υπάρχει διαφυγή (λέμε τώρα…) μέχρι και σύστημα με θερμικές κάμερες για να μην ξεφεύγει τίποτα της προσοχής ακόμα και τη νύχτα.

Εννοείται πως κάτω από το γωνιώδες καπό υπάρχει και ένας πανίσχυρος κινητήρας. Ένας θηριώδης Hemi V8 με 6.300 κυβικά και 500 άλογα, προκειμένου και να μη σταματά πουθενά και να πηγαίνει ταχύτητα στα πεδίο δράσης. Που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κάποιο συγκρότημα γραφείων, όπου εργάζεται ο ιδιοκτήτης του. Ο οποίος για να το αποκτήσει στη βασική του έκδοση και να νοιώσει λίγο G.J. Jo έχει πληρώσει τουλάχιστον 178.000 δολάρια. Αν θέλει τη θωράκιση θα πρέπει να προσθέσει άλλες 40 έως 85 χιλιάδες, τη σπέσιαλ ανάρτηση από 7.500 έως 15.500 και τις θερμικές κάμερες 5.500 δολάρια.

Ενδιαφέρον είναι πως το Rizvani Motors Tank δείχνει μεν μεγάλο στις φωτογραφίες αλλά στην πράξη δεν είναι -ειδικά με τα αμερικανικά δεδομένα. Κι αυτό γιατί η βάση του είναι το τετράθυρο Jeep Wrangler που αποκτά ένα νέο αμάξωμα με πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά και όπως προαναφέραμε άλλο κινητήρα και μετάδοση, προκειμένου να δείχνει και να είναι όσο πιο «κακό» γίνεται.

Γεγονός πάντως είναι πως το Tank έρχεται να καλύψει το κενό που έχουν αφήσει στις ΗΠΑ τα Hummer. Και ναι μεν είναι σαφώς πιο μικρό, ειδικά σε σχέση με το H2 και πόσο μάλλον με το H1, αλλά έχει να αντιπαραθέσει την ακόμα πιο στρατιωτική εμφάνισή του αλλά και το γεγονός ότι θα αποτελεί μια πιο σπάνια παρουσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ