ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ιαπωνικό σκάνδαλο του αλουμινίου: η Kobe Steel παραποιούσε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων της

To ιαπωνικό σκάνδαλο του αλουμινίου: η Kobe Steel παραποιούσε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων της

Ακόμα ένα βιομηχανικό σκάνδαλο προέκυψε τις τελευταίες ώρες και αφορά μια από τις μεγαλύτερες χαλυβουργίες και εταιρείες επεξεργασίας μετάλλων στην Ιαπωνία, την Kobe Steel. Η οποία παραποιούσε τα χαρακτηριστικά αντοχής και ακαμψίας των προϊόντων αλουμινίου της προκειμένου να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας.

Η Kobe Steel προμηθεύει συνολικά 200 εταιρείες, πολλές από τις οποίες ασχολούνται με την αεροναυπηγική και τη διαστημική τεχνολογία, ενώ αρκετές είναι και οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Ανάμεσα στις τελευταίες είναι και οι Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Mitsubishi, Subaru, Ford και General Motors.

Τα ψευδή στοιχεία αφορούν τα προϊόντα 4 εργοστασίων επεξεργασίας αλουμινίου στην Ιαπωνία, ενώ για κάποια από αυτά η συγκεκριμένη τακτική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Naoto Umehara, ήταν ο κανόνας εδώ και μια δεκαετία και πλέον.

Από τις εταιρείες που είχαν ως προμηθευτή την Kobe Steel η Toyota επιβεβαίωσε πρώτη πως έχει χρησιμοποιήσει προϊόντα αλουμίνιου με ψευδή στοιχεία αντοχής και ακαμψίας σε πόρτες και άλλα εξωτερικά στοιχεία αυτοκινήτων της, ενώ εκπρόσωπός της είπε «κάνουμε έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται ποια μοντέλα μας επηρεάζονται από το ζήτημα και τι εξαρτήματα έχουν χρησιμοποιηθεί».

Ανάλογα κινείται και η Honda που επίσης επιβεβαίωσε το γεγονός, ενώ οι Mazda και Mitsubishi εξετάζουν αν το θέμα αφορά και δικά τους μοντέλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ