ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H νέα μόδα στο delivery

H νέα μόδα στο delivery
Volvo

Πως θα σας φαινόταν αν τα είδη που έχετε παραγγείλει από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα μέσω internet θα μπορούσαν να παραδοθούν στο σταθμευμένο και ασφαλισμένο αυτοκίνητό σας, χωρίς να απαιτείται η δική σας παρουσία;

Σας λύνει τα χέρια, αλλά ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία; Και όμως γίνεται, έστω και σε μικρή κλίμακα προς το παρόν, καθώς η Volvo παρέχει μια τέτοια δυνατότητα για την πόλη του Gothenburg στη Σουηδία, όπου είναι και η έδρα της. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με δύο συγκεκριμένα ηλεκτρονικά καταστήματα, τα Lekmer.com και Mat.se καθώς και με την εταιρεία courier PostNord.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο κάτοχος ενός Volvo και κάτοικος Gothenburg προκειμένου να εκμεταλλευθεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία είναι κατά την έξοδό του από τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά καταστήματα και αφού έχει ολοκληρώσει τις αγορές του να επιλέξει το In-Car Delivery, την παράδοση στο αυτοκίνητό του δηλαδή.

Η PostNord παραλαμβάνει τα είδη, η τρέχουσα θέση του αυτοκινήτου κοινοποιείται στον οδηγό που θα τα παραδώσει, ο οποίος λαμβάνει και ένα ηλεκτρονικό κλειδί, μιας χρήσης, που θα το χρησιμοποιήσει για να ανοίξει το πορτμπαγκάζ, να τοποθετήσει τις αγορές και να ολοκληρώσει την παράδοση. Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ενημερώνεται με μήνυμα πως τα είδη τοποθετήθηκαν στο πορτμπαγκάζ.

Η Volvo σχεδιάζει την επέκταση της υπηρεσίας, ενώ δεν είναι η μόνη εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα. Πριν μερικούς μήνες, πιο συγκεκριμένα την άνοιξη που μας πέρασε, η Audi είχε παρουσιάσει το Audi connect easy delivery σε συνεργασία με τη DHL και για την πόλη του Μονάχου. Και η γερμανική εταιρεία ακολουθεί μια ανάλογη διαδικασία, καθώς η εταιρεία courier αποκτά πρόσβαση στο αυτοκίνητο με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού κλειδιού που μπορεί βέβαια να χρησιμοποιηθεί μια και μοναδική φορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ