ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Jeep Wrangler άλλαξε παραμένοντας το ίδιο

To Jeep Wrangler άλλαξε παραμένοντας το ίδιο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το Wrangler αποτελεί τη σύγχρονη έκφραση του αρχέτυπου Jeep και βέβαια ένα αυτοκινητικό icon, με χαρακτηριστική εμφάνιση, η οποία ναι μεν εξελίσσεται με την πάροδο των χρόνων αλλά στις βασικές της γραμμές δεν αλλάζει.

Ακριβώς αυτό έγινε και τώρα, καθώς λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα της καινούργιας γενιάς του, που λέγεται Wrangler JL, στις 28 Νοεμβρίου στη έκθεση του Los Angeles, η Jeep έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του. Στις οποίες με την πρώτη ματιά δείχνει ίδιο και απαράλλαχτο με αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Με την παραδοσιακή μάσκα με τα 7 κάθετα ανοίγματα και τους κλασικούς, στρογγυλούς προβολείς.

Με μια δεύτερη ματιά διαπιστώνει κανείς πως υπάρχουν επιμέρους διαφορές σε όλα σχεδόν τα σημεία, προσέξτε π.χ. τα φλας που έχουν μετακινηθεί στα φτερά και το διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα, που το κάνουν πιο σύγχρονο και πιο αεροδυναμικό -ναι, ναι, μετράει αυτό, ακόμα και στο πλέον κλασικό Jeep. Ταυτόχρονα οι Αμερικανοί μαζί με τους Ιταλούς -η Jeep ανήκει στον όμιλο της FCA (Fiat Chrysler Automobiles)- με περηφάνεια αναφέρουν πως πλέον θα είναι πιο εύκολο να κατεβάσεις το εμπρός παρμπρίζ. Παράλληλα έχουν αλλάξει τόσο οι εισαγωγές αέρα όσο και οι χειρολαβές και οι (εμφανείς) μεντεσέδες στις σταθερές πόρτες, ενώ είναι γεγονός πως οι αλλαγές όχι μόνο δεν αλλοιώνουν την κλασική εικόνα αλλά την ενισχύουν κιόλας.

Από κει και πέρα θα υπάρχουν πολλές επιλογές -γίνεται λόγος για δεκάδες- σε διαμορφώσεις σε ότι αφορά τις πόρτες, τις οροφές αλλά και το παρμπρίζ τόσο της δίθυρης έκδοσης Rubicon όσο και της πιο μακριάς τετράθυρης.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία -μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα- το νέο Wrangler JL θα κινείται από μια σειρά οικονομικών κινητήρων. Οι φήμες κάνουν λόγο για εκκίνηση από τα 2.000 κυβικά, φυσικά με turbo, για έναν V6 βενζίνης 3.600 κυβικών και για έναν επίσης εξακύλινδρο σε V diesel 3.000 κυβικών, με τον πρώτο και το τελευταίο να έχουν ιταλικές ρίζες.

Στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλα σύνολα, ενώ είναι βέβαιο πως το καινούργιο Jeep Wrangler JL, που θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές του 2018, θα είναι και πάλι το πλέον ικανό πέρα από την άσφαλτο της κατηγορίας του.

JEEP WRANGLER JL 1a

Παρόλο που η συνολική του εικόνα είναι η γνώριμη και κλασική το νέο Wrangler JL έχει εκσυγχρονιστεί οπτικά, τόσο στην τετράθυρη όσο και στη δίθυρη εκδοχή του, ενώ σύμφωνα με την Jeep θα υπάρχουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσής του. Πηγή: Jeep

ΔΗΜΟΦΙΛΗ