ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλα τα καινούργια μοντέλα που μπορείτε να δείτε στην έκθεση Αυτοκίνηση 2017

Όλα τα καινούργια μοντέλα που μπορείτε να δείτε στην έκθεση Αυτοκίνηση 2017

Δεκαπέντε καινούργια και ενδιαφέροντα αυτοκίνητα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο ευρύ κοινό στην έκθεση «Αυτοκίνηση Fisikon 2017», που διοργανώνεται στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο και στην αίθουσα Ξιφασκίας.

Φυσικά, όπως είναι άλλωστε και αναμενόμενο με βάση τις τάσεις της αγοράς, την τιμητική τους έχουν τα SUV. Όλων των κατηγοριών αλλά κυρίως τα λεγόμενα B-SUV, το μήκος των οποίων είναι περί τα 4,20 μέτρα και οι κινητήρες (βενζίνης) τους ξεκινούν από τα 1.000 κυβικά.

Έτσι λοιπόν στο περίπτερο της Hyundai μπορείτε να δείτε το Kona και σε αυτό της Kia το Stonic. Και τα δύο ξεκινούν, όπως προαναφέραμε, από τα 1.000 κυβικά και ξεχωρίζουν για την μοντέρνα αισθητική τους προσέγγιση, αλλά και τους χώρους τους.

Άνετους χώρους και νεανικό στυλ έχει να επιδείξει και το Seat Arona, που όπως και το ιδιαίτερο αισθητικά VW T-Roc βασίζονται στο μεταβλητό πλαίσιο MQB A0 του ομίλου VW. Η εισαγωγική έκδοση βενζίνης είναι και εδώ 1.000 κυβικών, ενώ οι diesel, όπως άλλωστε και στα Hyundai και Kia, είναι 1.600 κυβικών. Με κινητήρα πετρελαίου 1.600 κυβικών εξοπλίζεται και το επίσης νεανικό και ενδιαφέρον Citroen C3 Aircross, τα σύνολα βενζίνης του οποίοι είναι τα επιτυχημένα των 1.200 κυβικών του ομίλου PSA.

Ανάλογη διάρθρωση και για τη γκάμα του Skoda Karoq, που αντικαθιστά το Yeti και ξεχωρίζει με τους μεγάλους χώρους και τις έξυπνες λύσεις του, ενώ το DS7 Crossback είναι η άποψη της μάρκας πολυτελείας της Citroen για τα μεσαία SUV.

Το premium νέο Volvo XC60, φιλοδοξεί να συνεχίσει την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του. Κινείται από σύνολα 2.000 κυβικών, βενζίνης και πετρελαίου, είναι μέχρι στιγμής στάνταρ αυτόματο και τετρακίνητο, ενώ όπως και αρκετά από τα μοντέλα που προαναφέραμε αξιολογήθηκε με 5 αστέρια από τον οργανισμό EuroNCAP.

Το παρόν έδωσε και το νέο Subaru ΧV, μαζί με το Impreza, ενώ αέρα SUV έχει τόσο το καινούργιο Renault Scenic που φυσικά διατηρεί και τα πολυμορφικά του στοιχεία όσο και το Skoda Spaceback Scout.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Mercedes X-Class. Πρόκειται για το πρώτο pickup ή αγροτικό στην καθομιλουμένη που παρουσιάζει η γερμανική εταιρεία και η βάση του είναι η X 220 d, με τον diesel των 2.300 κυβικών και των 163 ίππων.

Η 6η κατά σειρά γενιά του VW Polo ξεχωρίζει με το νεανικό της στυλ τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και σχεδιασμού του εσωτερικού της, ενώ οι χώροι της είναι ανάλογοι με μοντέλα της αμέσως μεγαλύτερης κατηγορίας.

Με το i30 Fastback η Hyundai παρουσιάζει μια πιο σικ έκδοση του μικρού- μεσαίου της μοντέλου, το νέο Picanto είναι η καινούργια πρόταση της Kia στην κατηγορία των μίνι και το Lodgy Stepway της Dacia, για όσους έχουν ανάγκη τις 7 θέσεις του.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το Leaf, το ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan που είναι το πλέον επιτυχημένο παγκοσμίως και στη 2η γενιά του δείχνει σαφώς πιο σύγχρονο. Το σημαντικό είναι πως έχει να επιδείξει μια αυτονομία που με βάση τις επίσημες μετρήσεις είναι της τάξης των 370 και πλέον χιλιομέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ