ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volvo V40 Cross Country: έξω από τα συνηθισμένα

Volvo V40 Cross Country: έξω από τα συνηθισμένα

Με σκανδιναβική φινέτσα και απτή ποιότητα κατασκευής, το V40 Cross Country της Volvo είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας του. Σχεδιαστικά το στιβαρό αμάξωμά του αναδεικνύεται από το χαρακτηριστικό σουηδικό στιλ, ενώ η νέα μάσκα υιοθετεί το design της πολυτελούς σειράς 90, με το καινούργιο, επιβλητικό λογότυπο της μάρκας να βρίσκεται στο κέντρο της. Οι ιδιαίτεροι προβολείς έχουν σχήμα πλάγιου «T» και παραπέμπουν στο πιο ισχυρό σύμβολο της σκανδιναβικής παράδοσης και μυθολογίας: στο «σφυρί» του ήρωα της Thor, ένα μοναδικό μοτίβο που εισήγαγε η Volvo αρχικά με τα XC90, S90 και V90.

Την crossover προσέγγιση υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων τα πλευρικά προστατευτικά που περιβάλλουν το αμάξωμα, οι ποδιές στο εμπρός και πίσω μέρος, καθώς και οι ράγες οροφής, ενώ υπάρχει και μία γκάμα από μοντέρνας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου. Ο υποψήφιος πελάτης έχει να επιλέξει μέσα από μια χρωματική παλέτα στην οποία κυριαρχούν δύο ελκυστικές αποχρώσεις του μπλε (οι Amazon Blue και Denim Blue), καθώς και τρία ακόμα όμορφα και νεανικά χρώματα (τα Bursting Blue, Mussel Blue και Luminous Sand).

Η premium σχεδίαση του V40 Cross Country αποτυπώνεται και στο εσωτερικό με τη χαρακτηριστική κεντρική κονσόλα και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων -η Volvo ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε έναν τέτοιου τύπου πίνακα. Διαθέσιμες είναι νέες εντυπωσιακές επενδύσεις καθισμάτων και ταμπλό που τονίζουν ακόμη περισσότερο τον πολυτελή εικόνα του V40 Cross Country. Διαθέσιμη είναι και η επιλογή ενός πολύ κομψού δίχρωμου -σε αποχρώσεις ανθρακί και μπεζ- δερμάτινου τιμονιού, ενώ για τις νέες διακοσμητικές επιφάνειες αλουμινίου στην κεντρική κονσόλα, είναι διαθέσιμες 3 καινούργιες, ιδιαίτερες επιλογές (Milled Aluminium, Black Grid Aluminium και Stealth). Επίσης, προσφέρονται εξωτερικές, μοντέρνες ραφές στα καθίσματα και στις πλευρικές ταπετσαρίες για πιο σπορ εμφάνιση και προαιρετικά μαύρη επένδυση για την επιφάνεια της οροφής.

Η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι πλεονέκτημα τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη, ενώ η ευελιξία του κάνει απολαυστική κάθε σας εξόρμηση, όπου και αν σας οδηγήσει. Η αρμονικά ρυθμισμένη ανάρτηση, η ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης και η κορυφαία ποιότητα κύλισης διασφαλίζουν άνετες και ξεκούραστες μετακινήσεις τόσο στην πόλη όσο και στον ανοιχτό δρόμο. Παράλληλα, το V40 Cross Country αποτελεί πρότυπo ασφάλειας που επιβεβαιώνεται από την κορυφαία αξιολόγηση των 5 αστέρων του έγκριτου οργανισμού EuroNCAP. Μαζί με το V40 είναι το μόνο αυτοκίνητο παγκοσμίως που διαθέτει αερόσακο πεζού στο βασικό του εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά εξοπλίζεται με σύστημα ανίχνευσης πεζών και δικυκλιστών με προειδοποίηση ή αυτόνομο φρενάρισμα.

Το ολοκληρωμένο προφίλ του V40 Cross Country συμπληρώνεται από τους νέας γενιάς turbo κινητήρες Drive-E, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι, εξελιγμένοι και κατασκευασμένοι από την ίδια τη Volvo. Προσφέρουν εντυπωσιακά επίπεδα ισχύος από 152 έως και 245 ίππους, σε συνδυασμό με ασυναγώνιστες επιδόσεις, εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 που ξεκινούν από μόλις 99 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βασική έκδοση T3 των 1.600 κυβικών που αποδίδει 152 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της μάρκας, το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και διατίθεται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση!

Για όσους αναζητούν το απόλυτο σε επιδόσεις υπάρχει η κορυφαία T5 των 2.000 κυβικών και των 245 ίππων που διαθέτει και τετρακίνηση AWD με Instant Traction για βέλτιστη ευστάθεια και πρόσφυση σε οποιαδήποτε επιφάνεια και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Από εκεί και πέρα η γκάμα ολοκληρώνεται από τις εκδόσεις πετρελαίου D2, D3 και D4, οι οποίες είναι όλες 2.000 κυβικών, αποδίδουν 120, 150 και 190 ίππους αντίστοιχα, κινούν τους εμπρός τροχούς, ενώ ανάλογα με την έκδοση υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής αυτόματου κιβωτίου.

Εννοείται πως το νέο Volvo V40 Cross Country προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα και υποστήριξη smartphones, ενώ το σύνολο των τεχνολογιών συμπληρώνεται από τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το ACC (σας επιτρέπει να διατηρείτε στον δρόμο μια σταθερή ταχύτητα ή μια σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα), το City Safety (μπορεί να ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ ώρα και να την αποτρέψει αν η διαφορά ταχύτητας από το προπορευόμενο όχημα δεν υπερβαίνει τα 15 χλμ./ ώρα), το Cross Traffic Alert (προειδοποιεί κατά την έξοδο από μια θέση στάθμευσης με περιορισμένη ορατότητα προς τα πλάγια), το Park Assist Pilot (αυτόματο παρκάρισμα σε παράλληλη θέση στάθμευσης) κ.λπ.

Ιδιαίτερα πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός άνεσης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ηχοσύστημα High Performance με οθόνη 5 ή 7 ιντσών και χειριστήρια στο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φωτισμό εδάφους, το σύνολο City Safety 2ης γενιάς που προαναφέραμε, όλη τη σειρά αερόσακων (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς, οροφής και επιπλέον γονάτου για τον οδηγό και αερόσακο πεζού), ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλιματισμό, πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED, δερμάτινο φωτιζόμενο επιλογέα ταχυτήτων με διακόσμηση αλουμινίου, πολλαπλά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, αεροτομή οροφής, ζάντες αλουμινίου και άλλα στοιχεία που ορίζουν το premium χαρακτήρα ενός μοναδικού μοντέλου.

Το νέο Volvo V40 Cross Country διατίθεται από 21.248 ευρώ και μπορείτε να το γνωρίσετε από κοντά προγραμματίζοντας γρήγορα και εύκολα ένα Test-Drive στη Volvo Σφακιανάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ