ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιες θα είναι οι αλλαγές στη Φόρμουλα 1 την επόμενη σεζόν;

Ποιες θα είναι οι αλλαγές στη Φόρμουλα 1 την επόμενη σεζόν;

Με το Γκραν Πρι στο Abu Dhabi ολοκληρώνεται και φέτος η σεζόν στη Φόρμουλα 1, που βρίσκει το Lewis Hamilton να προσθέτει στο παλμαρέ του τον 4ο Παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του και τη Mercedes να συνεχίζει το αξιοζήλευτο σερί της των τελευταίων ετών.

Φυσικά οι πάντες έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται ακόμα πιο εντατικά για την επόμενη χρονιά που θα ξεκινήσει παραδοσιακά με τον αγώνα της Αυστραλίας και θα φέρει κάποιες αλλαγές. Οι οποίες, σύμφωνα και με τις τοποθετήσεις της ιδιοκτήτριας του σπορ Liberty Media, έχουν σα στόχο τη βελτίωση του θεάματος.

Τα πιο πολλά από αυτά τα νέα στοιχεία έχουν ήδη δοκιμαστεί, όπως π.χ. οι κάμερες των 360 μοιρών που παρουσιάστηκαν στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης και εξασφαλίζουν μια καινούργια διάσταση και άποψη για τους τηλεθεατές.

Οι περιμετρικές κάμερες θα βρίσκονται μπροστά από το άλλο καινούργιο στοιχείο, το Halo, το προστατευτικό στοιχείο για τους οδηγούς, που βέβαια θα αποδείξει στην πράξη τη χρησιμότητά του. Ήδη εκφράζονται αντιρρήσεις για το τελευταίο, ενώ υπάρχουν και οι πρώτες προβλέψεις σχετικά με τη σύντομη κατάργησή του.

Η χρήση των καμερών αλλά και του Halo οδήγησαν τη FIA στην αύξηση του ελάχιστου βάρους κατά 6 κιλά -άλλη μια απόφαση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις μιας και πολλές από τις ομάδες, όπως π.χ. η Force India αναφέρουν πως τα παραπάνω θα προσθέσουν συνολικά 14 κιλά βάρους. Κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τους πιο μεγαλόσωμους οδηγούς.

Μια ακόμα καινοτομία θα είναι και τα βιομετρικά γάντια των πιλότων που θα παρέχουν στοιχεία για την κατάστασή τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ