ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η νέα Mercedes CLS είναι ακόμα πιο κομψή και δυναμική

Αυτοκίνητο: Η νέα Mercedes CLS είναι ακόμα πιο κομψή και δυναμική

Πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles για τη νέα γενιά του πολυτελούς τετράθυρου κουπέ της Mercedes. Το οποίο παρά το ότι βασίζεται στην καινούργια E-Class και την υιοθέτηση μιας νέας λογικής ονοματοδοσίας από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας δεν λέγεται CLΕ όπως θα ήταν το αναμενόμενο αλλά εξακολουθεί να ονομάζεται CLS.

Ίσως για να τονιστεί με τον τρόπο αυτό ακόμα περισσότερο η πιο upper class θέση του στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας. Από πλευράς εμφάνισης πάντως οι χαρακτηριστικές γραμμές του αμαξώματος έχουν γίνει ακόμα πιο όμορφες και δυναμικές, χάρη και στην πιο χαμηλή μάσκα και τους καινούργιους προβολείς. Ταυτόχρονα και η ολοκαίνουργια CLS, το μήκος της οποίας μένει οριακά κάτω από το όριο των 5,0 μέτρων -είναι 4,99 για την ακρίβεια- είναι εξαιρετικά αεροδυναμική (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,26).

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά το μεταξόνιό της έχει αυξηθεί αρκετά (κατά 61 χιλιοστά) με αποτέλεσμα και οι χώροι στο εσωτερικό να είναι εμφανώς πιο άνετοι. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 520 λίτρα, ενώ ο διάκοσμος ακολουθεί τα πρότυπα της E-Class, αλλά και της κορυφαίας S-Class. Έτσι το ταμπλό είναι πλήρως ψηφιακό με τις δύο διαδοχικές οθόνες των 12,3 ιντσών να δημιουργούν και εδώ ένα εντυπωσιακό σύνολο που δείχνει ενιαίο. Το παρόν δίνουν φυσικά όλα τα συστήματα υποβοήθησης της μάρκας, καθώς και οι όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης.

Ενδιαφέρουσες είναι και οι αλλαγές στους κινητήρες, μιας και η νέα CLS θα είναι αρχικά διαθέσιμη με τους καινούργιους 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου των 3.000 κυβικών της μάρκας. Μάλιστα αυτός της βενζίνης που θα κινεί την CLS 450 4MATIC έχει και μια ήπια υβριδική υποβοήθηση (το EQ Boost με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48V), αποδίδοντας 367 ίππους και 500 Nm. Η επέμβαση του EQ Βoost θα προσθέτει επιπλέον 22 ίππους και 250 Nm, ενώ αντίστοιχη λογική θα ακολουθείται και στην CLS 350 που θα ακολουθήσει, η οποία θα είναι τετρακύλινδρη 2.000 κυβικών με 299 ίππους.

MERCEDES CLS 2018 10A

Το εντυπωσιακό εσωτερικό ακολουθεί τη λογική των Ε και S-Class, με τις δύο μεγάλες διαδοχικές οθόνες και το πλήρως ψηφιακό περιβάλλον. Πηγή: Mercedes

Ο 6κύλινδρος diesel των 3,0 λίτρων θα αποδίδει 286 ίππους και 600 Nm στην τετρακίνητη CLS 350d 4MATIC και 340 ίππους και 700 Nm ροπής στην CLS 400d 4MATIC, ενώ η CLS 300d των 2.000 κυβικών που θα ακολουθήσει θα έχει 2.000 κυβικά και 245 ίππους. Από τη γκάμα δεν θα λείψει φυσικά και η κορυφαία AMG, η οποία θα κινείται από το γνωστό V8 των 4.000 κυβικών με τα διπλά turbo του εργοστασιακού βελτιωτή της Mercedes.

Οι πωλήσεις της νέας Mercedes CLS θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ όπως συνηθίζει η εταιρεία της Στουτγκάρδης για την έναρξη θα υπάρχει η ειδική έκδοση Edition 1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ